Kendte10. juni 2023 (opd. 10. juni 2023)

Poul Krebs skrev med Peter Belli: - Min første helt

Poul Krebs kommer til at savne originalen Peter Belli, for han satte farver på verden, som kun originaler gør
Peter Belli og Poul Krebs (t.v.) ses her sammen under en koncert i 2006.
Peter Belli og Poul Krebs (t.v.) ses her sammen under en koncert i 2006.
 Foto: Nybøll Lars/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Han havde tabt sig og var blevet bleg

Nyheden om at Peter Belli er gået bort, få dage før han ville være fyldt 80 år, har berørt mange, og blandt andre også Poul Krebs, som TV2 Østjylland mødte fredag aften på havnen i Hou, hvor han skulle spille koncert.

Her fortæller den aarhusianske sanger og musiker, hvordan han i tiden op til Peter Bellis død var i kontakt med ham.

- Jeg havde hørt fra hans søn, at Peter ikke havde mange kræfter tilbage, så jeg fik skrevet lidt med ham her til sidst, siger Poul Krebs, der før sin egen karriere skelede noget til Peter Belli.

- Han var min første helt, som hang på mit hessiantapet over min skibsbriks, afslører Poul Krebs.

Respekten for ”Ulven Peter” og hans karriere er stor, lader aarhusmusikeren forstå.

- Peter Belli var jo en af de der originaler, der har farvet vores verden. I sidste uge var det Morten Sabroe på forfattersiden, der døde, og nu er det så Peter.

- Farverne falmer på en måde lidt, og der er ikke så mange pangfarver tilbage, som de der originaler, der har levet hårdt.

- Og så har Peter haft en fantastisk historie. Han var jo lige så meget en rebel i dansk musik, som Rolling Stones var i britisk musik, og så var han en pioner, der gik forrest i det vilde ridt.

- Han har haft et fuldstændig fantastisk liv og en vanvittig historie, som jeg håber, der er nogen, der får taget op på et tidspunkt, siger Poul Krebs.

Peter Belli var desuden et familiemenneske, der til alle tider gjorde, hvad kunne for at holde sammen på sin familie, og tog de job, der var nødvendigt for det, bemærker Poul Krebs.

Sponsoreret indhold