Kendte28. december 2023

Poul Erik Skammelsen scorer ny tjans: Skal stå i spidsen for nyt program

TV 2-værten skal sammen med Miriam Zesler styre slagets gang i det splinternye TV 2-magasin "Kampen om USA"
Den erfarne nyhedsvært Poul Erik Skammelsen har scoret en ny tjans på TV 2.
Den erfarne nyhedsvært Poul Erik Skammelsen har scoret en ny tjans på TV 2.
 Foto: www.miklosszabo.com

Et historisk præsidentvalg er på trapperne.

Når kalenderen siger 2024, skal det 60. amerikanske valg nemlig finde sted, og i den forbindelse har TV 2 lanceret et splinternyt USA-magasin, som vil blive sendt hver torsdag, forud for valget.

Magasinet har titlen "Kampen om USA", og i spidsen står de to værter Poul Erik Skammelsen og Miriam Zesler, oplyser TV 2.

– Jeg har altid været fascineret af magten og indflydelsen. Ikke kun den politiske magt omkring Det Hvide Hus, men også det dynamiske samfund, der opfinder en iPhone og sociale medier, som også bliver en del af andre landes hverdag. Eller når amerikanerne diskuterer svære emner som MeToo og Black Lives Matter, så bliver det også en diskussion for os.

– Når de vælger en ny præsident, der vil i en helt ny retning, så bliver det også noget, vi skal forholde os til, siger Poul Erik Skammelsen, som har dækket alle amerikanske præsidentvalg, siden Bill Clinton vandt første gang i 1992.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-12-28/5b527ff9-d31f-41dd-93c3-6a2268d130c6-w_960.jpg
Poul Erik Skammelsen er ligesom Miriam Zesler dybt fascineret af USA's historie og nutid.
 Foto: TV 2

De to velkendte ansigter, Poul Erik Skammelsen og Miriam Zesler, skal skiftevis være værter på programmet, som skal gøre danskerne klogere på valget.

– Det sjove ved USA er ofte, at det er de samme ting, man elsker, der også enten frastøder eller forundrer én. Sådan har jeg det også. Jeg følger amerikansk politik hver dag og oplever lige nu et mere og mere polariseret samfund, som er utroligt spændende at dække journalistisk, siger Miriam Zesler.

I "Kampen om USA" vil der desuden være et panel bestående af TV 2's USA-analytiker Marco Reimer-Elster, Berlingskes kulturredaktør Birgitte Borup og USA-kommentator Sofie Rud.

'Kampen om USA' erstatter 'Verden ifølge News' i valgåret og kommer til at bestå af to dele af 30 og 25 minutters varighed. Magasinet kan ses hver torsdag på TV 2 News og TV 2 Play fra 4. januar.

Sponsoreret indhold