Kendte28. december 2014

Pony-drab, kendisbryllup og navnekrig i Bøfhus

Her er nogle af årets vildeste og største historier
Af af
Her er årets vildeste og største historier
Her er årets vildeste og største historier
År 2014 går på hæld, og det er tid til at se tilbage på et år, der har været fyldt med både overraskende, chokerende, sørgelige og glædelige kendis-historier.

SE og HØR genfortæller nogle af de største historier fra året, der gik.

De næste tre dage vil vi derfor bringe en artikel fyldt med de kendis-historier, som vi talte om i årets løb.

Her er den første artikel.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/d1f17559d56347168b853f3d54c6dedd.jpgRory dropper Caroline og aflyser brylluppet
Golfkometen Rory McIlroy smed noget af en bombe 21. maj i år, da han bekendtgjorde, at han havde aflyst brylluppet med Caroline Wozniacki. Bryllupsinvitationerne til det romantiske bryllup var ellers sendt ud, og Caroline Wozniacki havde sågar fundet sin brudekjole.

- Det er mig, der er problemet. Vi sendte invitationerne ud i weekenden, og det fik mig til at indse, at jeg ikke er parat til alt det, der følger med et ægteskab, sagde Rory McIlroy i den pressemeddelelse, som han sendte ud samme dag.

Caroline Wozniacki udtalte dagen efter, at 'det var en hård tid' for hende, og hun takkede de mange fans og venner for deres støtte. Men kiggede man på hendes tennispræstationer, så det ikke ud til, at tennis-baben led synderligt af kærestesorger. I september blev hendes løn for 2014 således opgjort til imponerende 10.887.673 kroner.https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/1fa99ddbd2d2434987717ec6abd6a0d3.jpgJensens Bøfhus i navnekrig
94.213. Så mange danskere havde ved middagstid søndag den 21. september tilkendegivet på Facebook, at de ville boykotte Jensens Bøfhus. Og minut for minut steg antallet af danskere, der var utilfredse med familierestauranten.

Årsagen til den store vrede mod familierestauranten var, at den kort tid inden havde vundet en navnesag i Højesteret. Restauranten havde hevet Jensens Fiskerestaurant i Sæby og ejeren Jacob Jensen i retten for at bruge et restaurantnavn, der mindede for meget om familierestaurantens navn.

Jensens Bøfhus fik medhold i alle påstande, og derfor skulle Jacob Jensen nu finde et nyt navn til sin restaurant samt betale 200.000 kr. til Jensens Bøfhus for krænkelse af varemærkerettigheder og for at bruge det logo, som blev forbudt ved Sø- og Handelsrettens dom sidste år.

Dommen fik tusindvis af danskere op i det røde felt, og både på Jensens Bøfhus' officielle Facebook-side og på den dertil oprettede 'Boykot Jensens Bøfhus' væltede det ind med kritik og hårde ord.https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/f236a6eb1e18424498948843f8ea61ea.jpgHans Pilgaard forsvarer hjemløs i metroen
I midten af juni i år fik en episode i den københavnske metro stor medieomtale. Her valgte den populære TV-vært Hans Pilgaard at forsvare en hjemløs, efter at to piger havde overøst den hjemløse med ukvemsord.

Hele optrinnet blev filmet, og på videoen kunne man høre 'Hvem vil være millionær'-værten råbe
"Hvad fanden er det, I bilder jer ind? Hvordan er det, I opfører jer? Opfør jer dog ordentligt. At råbe af en stakkels hjemløs. Hvad fanden har I gang I?".

Klippet blev hurtigt genstand for en livlig diskussion blandt danskerne, og selv udtalte hovedpersonen, at han ville gøre det igen:

- Jeg står ved de grimme ord, jeg brugte, og jeg vil gøre det igen. Ja jeg vil til hver en tid stå ved at beskytte en hjemløs eller andre svage udsatte mennesker mod den slags arrogante opførsel som både gør mig vred og trist. Ja hvad er det for en slags mennesker der synes, det er okay at råbe ad en hjemløs der sover. Hvad fanden er meningen?!, skrev Hans Pilgaard således på sin Facebook-side.https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/b28520c4e11f45349becf345fe21c130.jpgCarl Plum dømt for pony-drab
Et bestialsk og blodigt drab på ponyen Tarzan fik i 2014 sin retslige afslutning, da Carl Plum sammen med en kammerat blev idømt 30 dages ubetinget fængsel for dyremishandling.

I Retten i Helsingør kom det frem, at Carl Plum, søn af TV-kokken Camilla Plum, havde brugt en sløv brødkniv til at skære hovedet af den lille pony på Tisvilde Strand 22. juni 2013.
Men ifølge anklageren nøjedes Carl Plum og kammeraten ikke med at halshugge Tarzan og sprætte den op for at fjerne indvoldene.

De skar også ponyens penis af og smed den i sandet på stranden i Tisvildeleje.

Efter slagtningen af Tarzan skrev den 25-årige Carl Plum et åbent brev til sin mor, hvor han forklarede, at han aflivede ponyen, da han ikke kunne finde et nyt hjem til den.https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/67e8fc4c58344a11bc13f58712242dce.jpgCasper får sin Isabel
Regnvejr på bryllupsdagen betyder frugtbarhed og rigdom, og det får Casper Christensen og hans hustru Isabel Friis-Mikkelsen ifølge den gamle overtro rigeligt af.

Parret sagde ja til hinanden i regnvejr ved et storstilet bryllup lørdag 13. september i Vor Frue Kirke i Købehavn. Til stede ved det fashionable bryllup var godt 200 gæster - som blandt andet talte cremen af dansk comedy. Efter kirken var der reception og champagne i komikerens natklub Sunday, og den efterfølgende bryllupsfest - som var forbeholdt 75 af parrets allernærmeste - blev afholdt på Papirøen i København. Her blev der blandt andet serveret hele ni retter fra den københavnske restaurant Umami:

- Første ret var en makirulle lavet af guld. Så var vi ligesom i gang, sagde Casper Christensen om menuen.

Komikeren faldt for Jarl Friis-Mikkelsens datter, mens hun arbejdede som hans personlige assistent. Casper Christensen, som tidligere har dannet par med skuespiller Iben Hjejle, har to børn fra sit tidligere ægteskab med Anette Toftgård. Isabel Friis-Mikkelsen, som er 18 år yngre end sin mand, har ikke tidligere været gift og har heller ingen børn.


https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/b12632e2792e459eb7941f88cb3aff12.jpgOscar-vindende skuespiller dør
Den populære skuespiller og komiker Robin Williams blev fundet død i sit hjem i Tiburon i Californien mandag den 11. august - og hans død sendte straks chokbølgerne gennem hele verden.

Skuespilleren, der blandt andet er kendt fra 'Good Will Hunting', begik selvmord og havde i tiden op til sin død kæmpet mod angst, depression, paranoia og de tidlige stadier af den frygtede sygdom Parkinson's.

Samme dag udsendte skuespillerens kone en rørende udtalelse, hvor hun fortalte, at hun var 'fuldstændig knust':

- På vegne af Robins familie beder vi om fred fra omverdenen i vores dybe sorg. Når han bliver husket, er det vores håb, at fokus ikke vil være på Robins død, men på de utallige øjeblikke af glæde og latter, som han gav til millioner af mennesker, tilføjede hun.

Robin Williams blev i 1998 belønnet med en Oscar for bedste mandlige birolle i filmen 'Good Will Hunting'.


https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/63f95c7f4e4d4ce2a5b8e1b316f17723.jpgJoachim og Marie flytter fra Schackenborg
Det kom som et chok for de fleste indbyggere i Sønderjylland, da prins Joachim og prinsesse Marie 1. juli meddelte, at de flytter fra Schackenborg for i stedet at slå rødder i København.

Parret meddelte deres flytteplaner i en pressemeddelelse. Heri fortalte de, at Schackenborg Slot bliver overdraget til en nystiftet fond. Derudover afslørede parret, at de flytter til København - og det var trist nyt mente mange sønderjyder, der frygtede, at turismen ville dykke på grund af den manglende royale familie.

I september bekræftede kongehuset, at familiens nye hjem er et palæ beliggende på Emiliekildevej 19 A i Klampenborg. Palæet blev sat til salg for 35 millioner kr., og bolighandlen med prinsesse Marie og prins Joachim er angiveligt årets hidtil dyreste i Danmark.

Boligen er 344 kvadratmeter stor og har desuden en kælder på 200 kvadratmeter med biograf, våbenrum og vinkælder. Huset blev opført i 1919 og har i de senere år gennemgået omfattende renovering. Grunden er på 2500 kvadratmeter med bl.a. en udendørs swimmingpool.

Sponsoreret indhold