Kendte 13. oktober 2021

Politiker Lars Christian Lilleholt sygemeldes: Har fået bortopereret sin storetå

Venstre-profilen Lars Christian Lilleholt har måtte sygemeldes sig fra Folketinget efter en ballonudvidelse og en operation, hvor han har fået fjernet sin venstre storetå
Foto: Thomas Laursen

Modet er godt, og det 56-årige folketingsmedlem for Venstre, Lars Christian Lilleholt har det under omstændighederne fint, selvom han i de seneste to uger har været indlagt på Odense Universitets Hospital.

Her har han gennemgået en operation, hvor hans venstre storetå er blevet fjernet, ligesom han har fået foretaget en såkaldt ballonudvidelse i venstre ben.

Det skriver han i et opslag på facebook.

Operationen og det endelige farvel til den ene tå kommer som følge af et lille sår på selvsamme, som Lilleholt fik for en måned tilbage.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Alvorlig risiko

- Der gik betændelse i såret, og da jeg har haft type 2 diabetes, var der en alvorlig risiko for at der kunne opstå en endnu mere alvorlig situation. Antibiotika kunne desværre ikke stoppe betændelsen og derfor var der ingen vej udenom, end at bortoperere storetåen. Det har desuden været nødvendigt at gennemføre en operation på langs af foden, skriver han.

Selvom politikeren er ved godt mod, så tager det lige lidt længere tid end forventet at komme sig efter indgrebet, forklarer han.

Derfor har han måtte tage konsekvensen og bede om en sygemelding fra Folketinget.

- Jeg har i dag bedt Folketinget om at blive sygemeldt, da jeg efter lægens anbefaling ikke må gå på foden i fire uger, lyder det i opslaget.

Lars Christian forsikrer dog, at han vender stærkt tilbage.

- Og jeg har det efter omstændighederne godt, og jeg satser på at komme hjem en af de kommende dage. Stor tak til alt personalet på Odense Universitets Hospital, som har givet mig en omsorgsfuld og god behandling, skriver den stadig smilende V-profil.

Sponsoreret indhold