Kendte6. juli 2020

Pilou Asbæk siger farvel og tak til populær DR-serie

Når ”Borgen” vender tilbage i 2022, så bliver det altså uden Pilou Asbæk
https://imgix.seoghoer.dk/pilou_0.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Det er ti år siden, at seere første gang stiftede bekendtskab med Sidse Babett Knudsen i rollen som Danmarks statsminister, Birgitte Nyborg i DR-serien "Borgen".

Efter tre sæsoner var det dog foreløbigt slut med serien, der endte med, at Birgitte Nyborgs parti endte som en del af en koalitionsregering.

Men i slutningen af april kunne DR altså afsløre, at den populære serie vender tilbage med endnu en sæson i 2022.

Desværre bliver det dog uden Sidse Babett Knudsens spindoktor i serien, Pilou Asbæk. Det afslører han på sin Instagram-profil.

- Jeg er evigt taknemmelig for det fantastiske crew. Uden jer ville min verden se meget anderledes ud. For eksempel ikke mere mig i ”Game of Thrones”. Den rolle fik jeg kun på grund af ”Borgen”, skriver han inden han afslører, at den nye sæson bliver uden ham.

- Held og lykke med sæson 4. Jeg er helt sikker på, at I vil sparke røv.

Men selvom Pilou ikke skal være med i den næste og fjerde sæson af DR-hittet, så glæder han sig stadig til at følge med, slutter han opslaget.

Udover at seerne får glæde af at se Sidste Babett Knudsen i rollen som Birgitte Nyborg igen, så vil skuespiller Birgitte Hjorth Sørensen også være en del af den nye sæson.

Hvilke andre af de velkendte ansigter fra serien, som vender tilbage, har DR endnu ikke løftet sløret for.

Ny rolle

Men i en pressemeddelelse for den nye sæson løfter Danmarks Radio dog gerne sløret for, hvad seerne kan glæde sig til i den nye sæson.

- Når vi møder Birgitte Nyborg igen, er hun nyligt udnævnt udenrigsminister efter en længere periode i opposition, og her udfordres hun af en række begivenheder, der vokser i betydning og som ender med at true både hendes position i regeringen, men også Danmarks relation til sine nære allierede. Sagen viser sig hurtigt også at få alvorlige indenrigspolitiske og ikke mindst klimapolitiske konsekvenser, skriver DR blandt andet.

Ifølge Adam Price, der er manuskriptforfatter på serien, så lyder det til, at vi både får noget af det klassiske ”Borgen”-univers, men at der også vil være et internationalt tvist på serien.

Sponsoreret indhold