Kendte16. maj 2023

Pierce Brosnan bliver 70 år: Danskernes Bond

Irske Pierce Brosnan har nået pensionsalderen, men den tidligere 007 er stadig i aktiv tjeneste
Pierce Brosnan
Det var i ”Goldeneye” fra 1995, at den stilede irer, Pierce Brosnan, første gang tørnede ud som den hemmelige agent James Bond.
 Foto: MEGA

LÆS OGSÅ: Pierce Brosnans søn er lækker

Du er smuk.

Sådan lød det på formfuldt dansk til Trine Dyrholm, da nu 70-årige Pierce Brosnan overraskede alle ved at være med i Susanne Biers ”Den skaldede frisør” fra 2012.

Ireren har dermed en særlig plads i danske filmfans hjerter, men det er naturligvis som James Bond, at resten af verden primært kender den flotte gentleman.

Pierce Brosnan og Trine Dyrholm
Trine Dyrholm, 51, var tydeligvis godt tilfreds med at spille overfor den irske stjerne i ”Den skaldede frisør” i 2012.
 Foto: Ritzau Scanpix

Efter en årrække med mindre roller og mindre succes – blandt dem hovedrollen i den amerikanske tv-serie "Remington Steele" i 80’erne – blev det i 1995 endelig Pierce Brosnans tur til at spille den hemmelig agent 007 efter walisiske Timothy Daltons halvlunkne ”Licence to Kill” fra 1989.

Først var Brosnan James Bond i ”GoldenEye”, så ”Tomorrow Never Dies”, dernæst ”The World Is Not Enough” og endelig ”Die Another Day” fra 2002, hvor Halle Berry stjal showet i sin orange bikini.

Pierce Brosnan og Halle Berry
Halle Berry, 56, lod naturligvis Pierce pille i sin smukke navle i ”Die Another Day” fra 2002.
 Foto: Ritzau Scanpix

Bedst eller værst?

Brosnan var egentlig klar til en femte svingom med agentrollen, men i sidste øjeblik blev han skiftet ud med den pumpede Daniel Craig, 55, som tog rollen i en mere hardcore og voldelig retning.

Pierce Brosnan og Denise Richards
Spring! Også labre Denise Richards, 52, kom under kærlig behandling af 007 i ”The World is not Enough”.
 Foto: MEGA

Bond-eksperter er da tilsyneladende også i tvivl om, hvor Pierce Brosnan rangerer på listen over de bedste i rollen.

Efter meget kritik for at minde for meget om Roger Moore og være for tech-orienteret i de fire film, har han i de senere år fået oprejsning fra seriens aficionados.

Pierce Brosnan og Cecilie Thomsen
Hallo!? Den danske fotomodel Cecilie Thomsen, 48, endte i seng med helten i ”Tomorrow Never Dies”.
 Foto: Ritzau Scanpix

Blandt dem den amerikanske stjerneinstruktør Quentin Tarantino, som rangerer Brosnan lige under legenden Sean Connery, som var den første Bond på film.

Ramt af tragedie

Nummer et eller ej, så er Pierce Brosnan godt tilfreds med livet, nu hvor der står 70 på fødselsdagskortene.

Paris Brosnan, Dylan Brosnan, Pierce Brosnan, Sean Brosnan
Den tidligere så hemmelige agent har fire store sønner i Dylan Brosnan, 26, adopterede Christopher Brosnan, 50, Sean Brosnan, 39, og Paris Brosnan.
 Foto: Instagram (Pierce Brosnan)

– Jeg har det godt med at fylde 70. Jeg er meget taknemmelig, og jeg synes, livet er vidunderligt. Jeg gør det, jeg elsker, jeg spiller stadig skuespil og jeg har arbejde. Mine børn er voksne, og jeg har børnebørn. Det er stort og smukt, fortæller stjernen til det engelske magasin Shondaland.

Pierce Brosnan og Cassandra Harris
Skuespilleren første kone var Cassandra Harris, som døde af kræft i 1991. Her er parret og deres søn Sean i 1985.
 Foto: Ritzau Scanpix

Parret nåede at få sønnen Sean, og også Christopher Pierce kalder stjernen for sin søn, selv om han er fra Cassandras første ægteskab.

Pierce Brosnan og Keely Shaye Smith
I dag er Pierce – naturligt nok – blevet en sølvræv. Men den røde løber trækker stadig – og han og konen gennem 22 år, Keely Shaye Smith, 59, var til Met-galla tidligere på måneden.
 Foto: Ritzau Scanpix

I 1994 mødte han den amerikanske journalist Keely Shaye Smith, som han giftede sig med i 2001, og sammen har de sønnerne Dylan og Paris.

Sponsoreret indhold