Kendte9. november 2022

Phillip Faber takker af: Stopper efter ti år i spidsen for DR Pigekoret

Den populære chefdirigent fortsætter dog i andre sammenhænge på DR – også som vært
Chefdirigent, DR Pigekoret - men ikke efter sommeren 2023
Chefdirigent, DR Pigekoret - men ikke efter sommeren 2023
 Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

Når kalenderen siger sommeren 2023, så takker 38-årige Phillip Faber af som chefdirigent for DR Pigekoret.

Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Det sker efter han i nøjagtigt et årti har stået i spidsen for koret, samt været med på rejser og turnéer i udlandet.

- Nu begynder en ny æra for mig, hvor jeg skal være dirigent i nye sammenhænge – og vært på DR i nye sammenhænge. I den kommende tid skal jeg blandt andet dirigere Faurés Requiem med Sønderborg Symfoniorkester, koncerter med Aalborg Symfoniorkester og Odense Symfoniorkester og koncerter med DR Vokalensemblet, blandt andet deres traditionsrige julekoncerter, siger han blandt andet.

Vil aldrig glemme dem

Faber - der særligt blev et kendt ansigt under coronapandemien, da han hver morgen inviterede danskerne hen til tangenterne for at synge en morgensang - fortæller videre, at hans ti år i Pigekoret har været "vidunderlige", og at han aldrig vil glemme dem.

Det bliver dog ikke til et farvel til tjanserne på TV for komponisten. Fremover vil han stadig kunne ses i værtsroller på DR. 
Det bliver dog ikke til et farvel til tjanserne på TV for komponisten. Fremover vil han stadig kunne ses i værtsroller på DR.
 Foto: Ritzau Scanpix

- Koret og dets udvikling har fyldt meget i mit liv, og jeg selv har udviklet mig enormt på rejsen. Jeg er fuld af taknemmelighed over alle sangerne og deres forældre, der har viet deres tid og energi til koret, over publikum for deres støtte og opbakning og mine kolleger, der er en uvurderlig del af alt det, vi har formået sammen med DR Pigekoret, siger han.

Phillip Faber fortsætter i jobbet som chefdirigent i DR Pigekoret frem til sommeren 2023. Et job som han altså tiltrådte i 2013.

Til den tid regner DR med, at de har fundet Phillip Fabers afløser. Stillingen bliver nemlig slået op i januar 2023.

I december vil seerne kunne møde Phillip Faber i to forskellige juleprogrammer på DR1 og fra det nye år i en ny sæson af ’Den klassiske Musikquiz’ på DR2.

Sponsoreret indhold