Kendte9. marts 2023

Peter Aalbæk ville skride fra sin gravide kone: Så stak hun ham en

Filmprovokatør Peter Aalbæk fortæller om en episode, hvor hans hustru bogstavelig talt måtte banke ham på plads
Peter Aalbæk Jensen blev bogstavelig talt banket på plads af hustruen, da han ville forlade hende. 
Peter Aalbæk Jensen blev bogstavelig talt banket på plads af hustruen, da han ville forlade hende.
 Foto: Hanne Juul

Peter Aalbæk Jensen betegner sig selv som en letpåvirkelig mand.

Der er faktisk derfor han bor i Herfølge. For hvis han var blevet boende i København, havde han med egne ord garanteret været gift en syv-otte gange.

Zentropa-filmmanden har dog været gift med sin Lise siden 1983, men da hun var gravid med deres anden datter, var han lige på nippet til at pakke sydfrugterne og smutte fra det hele.

Det fortæller han i podcasten ”Jagten på en ven”, hvor skuespillerveninderne Neel Rønholt og Julie Ølgaard hver uge taler med kendte mennesker.

- Jeg var ved at forlade det hele, da min kone var gravid med vores sidste barn – meget sådan typisk mandereaktion, hvor man synes, man skal ud og flagre. Jeg tror, hun var i syvende eller ottende måned, fortæller han.

Det er den eneste gang, han har overvejet at stikke af hjemmefra, lyder det i podcasten. Men det blev ved overvejelserne, for fru Lise gjorde ifølge Ålen det eneste rigtige i situationen.

- Hun tog mine briller af, og så stak hun mig en knytnæve lige på trynen. Bum! Sådan, du. Ikke noget med at tude eller skælde ud. Jeg fik bare en på snotten. ”Du bliver her”, afslører han.

Han medgiver, at et par på kassen som løsningsmodel kan virke en anelse provinsiel, men den lige højre fik hans udlængsel til at forsvinde – og næsen til at bløde.

- Engang i mellem kan der også gå for meget snak i det hele. Der hjælper det med et par øretæver, lyder det.

Lise Palm og Peter Aalbæk Jensen har dannet par i mere end 40 år. I 1983 blev de mand og kone. 
Lise Palm og Peter Aalbæk Jensen har dannet par i mere end 40 år. I 1983 blev de mand og kone.
 Foto: Michael Medgyesi

Ifølge Ålen reagerede fruen helt instinktivt på det exit, der så alligevel ikke blev til noget. Det var slet og ret for at beskytte sig selv, familien og deres fælles barn, hun på daværende tidspunkt bar på.

Det har aldrig siden været nødvendigt for Lise Palm, som hans hustru hedder, at sige til Ålen, at han ikke skal nogen steder.

- Siden har jeg ikke tænkt over det, nej.

Parret, som har været sammen i mere end fire årtier snakkede aldrig om det siden.

- Der er sgu for meget snak i det danske samfund, siger han og griner.

I samme podcastudsendelse fortæller han om den famøse frokostklub med Naser Khader, Frank Jensen, Jes Dorph-Petersen og Jeppe Brixvold, som han kalder Dansk Krænker Societet.

Sponsoreret indhold