Kendte16. august 2022

Peter Aalbæk bløder rødt: Det koster mig 50.000 om måneden

Filmproduceren driver en gedigen underskudsforretning i Herfølge
"Ålen" kan glæde sig over at have lagt mange penge til side efter et langt liv, for lige nu bruger han mange flere, end han tjener.
"Ålen" kan glæde sig over at have lagt mange penge til side efter et langt liv, for lige nu bruger han mange flere, end han tjener.
 Foto: Mikael Rieck

Det er ikke nogen hemmelighed, at krisen er hård for mange forretningsdrivende, der lige nu betaler ekstra meget for varme, energi, mad og andre ting.

Det er ikke anderledes for Danmarks måske mest kendte filmproducent Peter Aalbæks forsamlingshus "Lillesyd" nær Herfølge.

Faktisk fosser pengene for tiden ud af kassen og den lille restaurant koster “Ålen” omkring 50.000 kroner om måneden.

Det fortæller han til radioprogrammet “Ringdal & Kristiansen” på 24syv.

– Det er jo ikke det store problem for mig, for jeg kan jo trække på min store pension. Det er straks værre for de unge, der ikke har en opsparing, siger Peter Aalbæk.

Idéen til at drive forsamlingshuset fik han for omkring fem år siden, da han kunne se alle sine venner få hund.

Forholdene har været hårde for forsamlingshuset, der også har været ramt af coronanedlukninger, før krigen i Ukraine skruede op for priserne.

Derfor har det kun momentvis været overskud, oplyser Aalbæk.

Det hele hænger sammen

Selv om filmproduceren formentlig hellere ville generere overskud end underskud, så piber han ikke, og der peges heller ikke fingre af de mennesker, der driver landet.

– Den eneste, man kan bebrejde, det er jo Putin og han er nok ligeglad, siger Peter Aalbæk.

I stedet mener han, at krisen også giver et smukt perspektiv på livet og vores overforbrugskultur i Vesten, som man om noget burde tage et opgør med nu.

– Hvad er det, der er blevet dyrt? Det er brændstof, energi og mad. Det er ting, vi kunne spare på. Hvis vi smed 30 procent mindre ud, kunne vi jo spise 30 procent mere, siger Peter Aalbæk, som ligefrem mener, at det er kunne være Vor Herre, der forsøger at give os et vink med en vognstang.

– Det hele er holistisk. Det opdager man, når man fylder 60 år, slutter Aalbæk

Sponsoreret indhold