Kendte25. april 2023

Pernille Rosendahl smider fløjlshandskerne: - Jon Stephensen burde være fortid i dansk politik

Swan Lee-sangerinde Pernille Rosendahl fortæller nu, hvorfor hun har valgt at underskrive mistillidserklæringen mod den skandaleombruste kulturordfører Jon Stephensen
Pernille Rosendahls tillid til Jon Stephensen er ikkeeksisterende og hun opfordrer på det kraftigste Moderaterne til at smide deres yderst udskældte kulturordfører på porten.
Pernille Rosendahls tillid til Jon Stephensen er ikkeeksisterende og hun opfordrer på det kraftigste Moderaterne til at smide deres yderst udskældte kulturordfører på porten.
 Foto: Ritzau Scanpix

I kølvandet på de seneste afsløringer om Jon Stephensens grænseoverskridende adfærd har hele 856 personer fra det danske kulturliv underskrevet en mistillidserklæring, som har fået taburetten til at vakle under den tidligere teaterdirektør og nuværende kulturordfører for Moderaterne.

En af dem er Swan Lee-sangerinde Pernille Rosendahl, og til TV 2 fortæller hun, at hun valgt at skrive under af to årsager: for at stille sag bag alle dem, der har oplevet grænseoverskridende adfærd fra Jon Stephensen og for at sende et klart og tydeligt signal til Moderaterne.

- Det er tid til, at Moderaterne river plastret af nu og gør det rigtige. Det rigtige ville være at sige, at Jon Stephensen er fortid i dansk politik, siger hun til mediet.

I aftes meldte Moderaternes formand, Lars Løkke Rasmussen, ud, at Stephensen er sendt på selvbetalt orlov frem til oktober.

Det skulle ifølge Løkke give Stephensen tid til selvransagelse, og så må partiet tage stilling til hans fremtid, når hans orlov slutter til efteråret.

Men det er i følge Pernille Rosendahl en ikke-løsning.

- Man kan jo vælge at udsætte og lave tænkepause og miniferier. Det kan man godt. Sagen er bare, at rigtig mange mennesker i kulturlivet har mistet tålmodigheden. Vi kan ikke genoprette den tillid, siger hun og fortsætter:

- Jeg kan godt undre mig over, at man i Moderaterne tænker, at den tillid kan komme tilbage, når man kigger på det historisk.

Det er ikke blot den seneste møgsag, hvor Jon Stephensen har skrevet yderst upassende beskeder til et blot 19-årigt medlem af Moderaterne, som har fået Rosendahl til at sætte sin underskrift i brevet.

Det er det samlede billede, der den seneste tid er blevet tegnet af Jon Stephensen, der blandt andet er blevet beskyldt for vold og grænseoverskridende adfærd af hele 30 tidligere medarbejdere.

Hun understreger over for TV 2, at det er vigtigt, at kulturlivet har en kulturordfører, de føler tillid – og tilliden til Jon Stephensen er ikkeeksisterende.

Du kan læse en grundig gennemgang af sagen her.

Sponsoreret indhold