Kendte 31. marts

Pelle Hvenegaard ville ikke leve: Jeg drak til blackout

Det var ikke nemt at være barnestjerne, og i mange år flygtede Pelle Hvenegaard fra tilværelsen med alkohol
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Teenageårene er en svær periode for de fleste. For Pelle Hvenegaard var perioden særligt svær, for allerede som 13-årig blev han internationalt kendt, da han debuterede som skuespiller i ”Pelle erobreren” og ovenikøbet vandt det europæiske svar på en Oscar. 

Den efterfølgende opmærksomhed var svær for den tidligere TV-vært, fortæller han i podcasten ”Forældreskabet”. 

- Det afsporede totalt min naturlige udvikling – både hvad der måske kunne være blevet til en professionel skuespilkarriere, for det blev jo forkrampet og professionaliseret alt for tidligt – og så faktisk også som menneske. For pludselig vidste alle, hvem jeg var. Og at skulle lære sig selv at kende, mens alle kigger, det var virkelig svært, siger han i podcasten. 

I mange år efterfølgende brugte han enorme kræfter på at finde sig selv. På et tidspunkt tog han den beslutning, at han ikke skulle være skuespiller, og begyndte derefter at læse journalistik på Syddansk Universitet.

- Det var et godt skifte og gav mig rent professionelt et holdepunkt og noget, jeg blev god til. Men på det menneskelige plan haltede jeg stadig bagefter. Da jeg udefra set havde allermest succes, og stod som vært på ”Dagens mand” og tjente masser af penge, havde jeg det ad helvede til og følte enorm tomhed, siger han og fortsætter:

- Det var i den periode, at det gik op for mig, at det jeg havde brug for og savnede, var at blive far. At skulle være noget andet – eller i virkeligheden for, at livet skulle give mening, forklarer han. 

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Peter Grosen)

Pelle Hvenegaard kunne ikke finde meningen med livet, før han blev far (Foto: Peter Grosen)

På det tidspunkt var Pelle stadig single og rygende bevidst om, at skulle han finde hende, som han gerne ville have børn med, så var han nødt til at arbejde med sig selv. 

- Det kom til udtryk ved, at jeg drak utroligt meget – torsdag, fredag og lørdag. Til blackout hver gang. Jeg vågnede op kampdeprimeret med lyst til ikke at leve mere. Så jeg har i en god periode af mit liv været et sted, hvor jeg ikke syntes, det gav mening og grundlæggende bare syntes, det var lettere bare at slutte det hele, fortæller han.

Men da det gik op for ham, at han gerne ville være far, gav det ham en vigtig anledning til at få ryddet op i det indre rod og få styr på tilværelsen. 

- Hvis jeg skal være en ordentlig far, skal jeg også rydde op i mit liv – også hvis jeg ikke skulle skilles. Jeg kunne ikke holde ud at være sammen med mig selv, hvordan skulle et andet menneske så kunne? Så jeg gik i gang med en lang proces med at finde mig selv. Bytte alkohol ud med løbeture og terapi og langsomt få hold på mig selv. 

Siden er han blevet gift med Caroline Hvenegaard, som han har datteren Zoe Ukhona på seks år sammen med. 

Sponsoreret indhold