Kendte16. december 2014

Pas på! Video-virus spreder sig på Facebook

Virussen kan betyde, at du mister kontrollen over din computer
Af af
Virussen kan betyde, at du mister kontrollen over din computer
Virussen kan betyde, at du mister kontrollen over din computer
 Foto: AOPDet er med at passe på, når du er på Facebook. En mystisk virus spreder sig lige nu som en steppebrand på det sociale medie - og virussen kan resultere i, at du mister kontrollen over din computer.

Virussen gør, at du bliver tagget i et opslag, der henviser til en af dine venners videoer.

Og åbner du videoen, spreder 'ormen' sig til andre på din venneliste. Her får den så fat i tyve andre personer, som bliver tagget med den falske video. Og på den måde er både du og dine venner blevet inficeret af ormen, som altså kan skabe alvorlige sikkerhedsproblemer på din computer.

- Det betyder, at man i princippet mister kontrollen over sin computer, siger Peter Kruse, der er ekspert i IT-sikkerhed hos CSIS, til Ekstra Bladet.

CSIS arbejder lige nu på højtryk for at få bremset virussen.

Har du mistanke om, at du er kommet til at trykke på det pågældende link og dermed har lukket ormen ind, er rådet klart fra Peter Kruse:

- Man skal lukke helt ned for maskinen (computeren, red.) og vente på, at der kommer anti-medicin, der kan fjerne det igen. Man må endelig ikke lade den stå tændt for, så fortsætter ormen med at sprede sig, forklarer Peter Kruse fra CSIS.

Sponsoreret indhold