Ferie ved Middelhavet? Pas på denne fisk!

Vær opmærksom på dragefisken, hvis du bader i Middelhavet.

Vær opmærksom på dragefisken, hvis du bader i Middelhavet.

All Over Press

Skal du på ferie på Mallorca, Menorca, Ibiza, Cypern, Kreta, Sicilien, Malta eller et af den andre lækre steder ved Middelhavet, så er det en god idé at læse med her.

For en smuk, men giftig, fisk er nemlig begyndt at formere sig så hurtigt, at Middelhavet efterhånden er ved at flyde over med arten. 

Det er den flotte dragefisk, som forskere nu går ud og advarer imod, det skriver Daily Mail.

Temperaturstigningerne i verdenshavene har nemlig gjort, at der er kommet flere og flere dragefisk i Middelhavet, og specielt i nærheden af de populære ferieøer er der en kraftig stigning af fiskens forekomst. Fx er hele Cyperns sydøstkyst nu invaderet af dragefisken. 

Du kan kende dragefisken på dens karakteristiske kendetegn. Hoved og krop er prydet med røde eller rødbrune tværstriber. Finnerne og de giftige pigstråler, den har på ryggen, har rødbrune og hvide tværstriber.

Det er pigstrålerne, som fisken bruger til selvforsvar, der kan ødelægge din ferie. 

Bliver du stukket af en dragefisk, så kan du nemlig risikere at begynde at kaste op, føle svimmelhed og få en allergisk reaktion. De fleste vil også føle ekstrem smerte. 

I værste tilfælde kan et stik fra dragefisken medfører død.

Forskere snakker allerede nu om, hvilke initiativer man kan tage i brug for at få bugt med den farlige dragefisk, men indtil videre skal du altså passe på, hvis du skal bade i Middelhavets blå bølger.

Hvis du ellers er fisker, kan du også finde inspiration her!


Sådan her ser dragefisken ud. (Foto: All Over Press)

 

Find din favorit kendis her:

Fra forsiden
Close