Paprika Steen efter hjerneoperation: - Jeg er mindre manisk og udadreagerende

Foto: Martin Høien

Sidste efterår var skuespiller og instruktør Paprika Steen på operationsbordet for at få fjernet en svulst på størrelse med et hønseæg lige bag sit ene øje. 

Nu fortæller hun til Lærke Kløvedal i "Det sidste måltid" på R4dio, hvordan hun her et år efter er knap så "manisk og udadreagerende" som før operationen. 

- Det jeg har opdaget, der er mærkeligt, det er, at noget af den der ubalance, som er sådan lidt manisk engang imellem, det med ikke at kunne styre impulser og være lidt adadreagerende, det er meget dæmpet, fortæller hun i programmet, hvori konceptet er, at skrive den kendte gæsts nekrolog. 

- Det er som om det er gået væk, fortsætter skuespilleren. 

Svulsten, som Paprika fik fjernet sidste september, sad ikke i hjernen men bag venstre øje, hvilket gjorde, at hun gennem flere år havde oplevet, at synet blev dårligere.

- Altså jeg skelede hele tiden og øjet faldt sådan indad, som om det ikke kunne blive ved med at se lige, fortæller hun.

Paprikas personlighed

Hun fortæller, at svulsten i teorien har kunnet sidde og presse på hendes synsnerve – eller andre ting i hovedet – i flere år.

- Selvom den ikke har rørt hjernen, men kunne den måske have siddet og trykke på et eller andet, jeg ikke har vidst. 

Paprika Steen fik 30 sting fra øverst i panden hele vejen om til bag øret, men arret er skjult af hendes store hår, griner hun.

Før coronaen ramte verden, brugte dogmedronningen først og fremmest nogle måneder på at komme sig oven på operationen, hvorefter hun tog til Los Angeles for at indspille tv-serien ”Rita” i en amerikansk version.

I dag er hun rask, og hun har det godt. Men husker også perioden før operationen nærmest som en tilstand af mani, mens månederne efter var "mørke". 

- Man bliver lidt manisk. Nogle oplever, at man bliver lidt mere.. Jeg blev lidt høj, lyder det fra filmstjernen.

- Også da jeg havde været i narkose i fire-fem timer, så vågnede jeg og fortalte vittigheder.  Da jeg fik at vide, at jeg havde den der tumor, gik ud og drak mig fuld og havde det skidesjovt, men så kom nedturen. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close