Kendte2. december 2020

Pamela Anderson skriver brev direkte til Mette F: - Forbyd de onde, farlige pelsfarme

I et åbent brev beder den barmfagre tv-stjerne den danske statsminister om at sætte en endegyldig stopper for minkavl her til lands
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Vi kender hende nok bedst fra tv-hittet ”Baywatch”, hvor hun i en lille rød badedragt tonede frem på tv-skærmene op gennem 90’erne.

Men det er længe siden den 53-årig model og skuespillerinde har kastet sig i bølgen blå på en californisk strand reddet menneskeliv i rollen som Casey Parker.

I løbet af de seneste mange år har hun i stedet koncentreret sig om at redde dyrene. Som aktivist for flere organisationer har hun kæmpet for at forbedre kårene for alt fra grindehvaler til pelsdyr i alle afskygninger.

Og nu er hendes opmærksomhed landet hos de danske mink.

I et brev, som Ekstra Bladet er i besiddelse af, opfordrer den populære tv-stjerne vores statsminister Mette Frederiksen til et direkte forbud mod avl af mink i Danmark.

Miserable liv og voldelig død

”Som mange andre personer på jorden, var jeg forurolige over at høre, at en ny, muteret type coronavirus – en der kan have ’voldsomme konsekvenser for hele verden,’ som du rigtigt pointerede – er blevet fundet på danske minkfarme, og at denne type har smittet flere mennesker,” skriver Pamela Anderson.

Hun kalder situationen ”kritisk”, og beder statsministeren om at reagere, for at ”beskytte befolkningens helbred og skåne utallige dyr for miserable liv og en voldelig død.”

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/pam.jpg
 Foto: MEGA

Pamela har i flere år kæmpet for dyrevelfærd i alle afskygninger (Foto: MEGA)

Det kan ikke have gået manges næse forbi, at Danmark på det seneste har været optaget af lidt af en mink-krise.

Efter en særlig muteret form for coronavirus – cluster 5 – blev fundet blandt danske mink, og som desuden have potentiale til at sprede sig til mennesker, blev danske minkavlere beordret til at slå samtlige dyr i besætningen ned.

Siden er der sket så omfattende udvikling i sagen, at der ville kunne skrives et antal rapporter, der umiddelbart overstiger antallet af afsnit i hele ”Baywatch”-serien, lader det til.

Pamela vil ha' et forbud

Aktuelt er der ingen planer om at forbyde pelsavl helt, men Danmark er en af verdens førende producenter af minkskind, så det er ikke helt tilfældigt, at den blonde tv-babe skriver til lige netop den danske regering.

"Ingen har brug for minkpelse - på nær de dyr, der bliver født med den. Nu er det tid til at handle. Please, for alles skyld, forbyd onde, farlige pelsfarme," lyder det fra hende.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/20201126-141350-l-1920x1279we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Mette har endnu ikke reageret på Pamela Anderson og PETA's brev (Foto: Ritzau Scanpix)

Pamela Anderson har ikke bare sådan ud af det blå ønsket at være pennevenner med Mette Frederiksen.

På vegne af dyrevelfærdsorganisationen PETA har hun flere gange underskrevet opfordringer til et kig på dyrevelfærd og pelsforbud – blandt andet til modedesignerne bag Prada og den canadiske premierminister Justin Trudeau.

Sponsoreret indhold