Kendte20. marts 2020

Padma Lakshmi til SE og HØR: Vi er alle i samme båd

Hollywood-stjernen Padma Lakshmi bruger sin platform på de sociale medier til at komme med opfordringer og gode madlavningstips midt i corona-krisen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega603025_025.jpg
 Foto: MEGA

"Top Chef"-værten Padma Lakshmi kunne nemt læne sig tilbage og nyde livet i sit store hus i Los Angeles, men i stedet bruger hun corona-krisen til at undervise sine mange fans i madlavning.

Og så kommer der også et par henstillinger med på vejen om, at vi alle skal tage situationen alvorligt.

SE og HØR fangede Padma Lakshmi på en telefon fra Los Angeles til en snak om, hvor vigtigt det er, at vi alle hjælper hinanden i den situation, som vi er i lige nu.

- Jeg lærer, ligesom alle andre gør, fortæller Padma til SE og HØR og fortsætter:

- Og selvfølgelig kan jeg give køkkentips, og det gør jeg gerne. For vi skal alle hjælpe hinanden på alle tænkelige måder.

Udover at give køkkentips, har hun også delt en video på sin Instagram-profil, hvor hun fortalte om vigtigheden af socialdistancering.

Artiklen fortsætter efter videoen

- Jeg blev spurgt af min læge, om jeg ville lave en video for at fortælle folk, at de skal blive hjemme. For i New York var han meget overrasket over at se folk på barer og restauranter. Det var jeg også selv ret overrasket over, fortæller Padma og fortsætter:

- Så han spurgte mig, fordi jeg har denne store platform, om jeg ville dele det, fordi kun en håndfuld af hans patienter lyttede, når det var ham, der sagde det.

Hendes læge sendte derefter en masse fakta om corona-virussen, som hun efterfølgende satte sine egne ord på.

- Jeg tror, at vi alle kæmper, og jeg tror, at vi alle bliver nødt til at passe på hinanden. Vi ved ikke, hvor lang tid det tager, før det her er overstået, konkluderer hun.

Artiklen fortsætter efter billedet

https://imgix.seoghoer.dk/mega510837_001.jpg
 Foto: MEGA

Padma Lakshmi ved den årlige Emmy-uddeling i 2019. (Foto: MEGA)

Hun fortæller samtidig, at verdenssituationen lige nu bringer en masse usikkerhed med sig, men at det også kan være en øjenåbner for os.

- Lige nu har jeg fx en masse madvarer i mit køleskab, men jeg ved jo ikke, hvor lang tid det her varer. Selv hvis man er heldig nok, og man har det, man har brug for, ved vi ikke, hvad fremtiden bringer. Vi er alle i samme båd, fortæller Padma og fortsætter:

- Vi skal alle leve på en mere simpel måde, og måske var det her en god læring for os. Som mennesker er det måske med til at få os til at spærre øjnene op og tænke, at vi måske gør noget forkert med vores planet. Og vi skal finde ud af, hvordan vi løser det.

Det skal du have i dit køkken

Padma Lakshmis store passion er madlavning, og derfor var også oplagt at spørge hende, hvilke ting, hun selv har i sit køkken, i en situation som den vi er i lige nu.

- Det vigtigste er at have en masse vand og så en masse tørvarer, fordi tørvarer bliver ikke dårlige, siger hun og fortsætter:

- Her mener jeg ris, quinoa, couscous, pasta og alt sådan noget. Og så ting, der har masser af proteiner i som bønner, linser og kikærter.

Hvis man er bange for, at de mange tørvarer skal blive til kedelige måltider, har Padma også råd for det.

- Det kan blive kedeligt efter et stykke tid, men hvis du bare har løg, ingefær og hvidløg, så kan du have mad til lang tid, siger hun og fortsætter:

- Hvis du er bange for, at dine løg bliver dårlige, kan du hakke dem, putte dem i en plastikpose og lægge dem i fryseren. De bliver ikke ligeså gode, men de er helt fine til madlavning.

- Og hvis du så har en masse krydderier og olie og eddike, så kan du faktisk lave en masse god mad.

Artiklen fortsætter efter videoen

En anden ting, som "Top Chef"-værten mener er ekstremt vigtig i en tid som denne, er, at man har noget at stå op til.

- Det er også vigtigt, at vi holder os aktive. Kom ud af sengen om morgenen. Træn, tag et bad, tag tøj på, siger hun og fortsætter:

- Jeg tror ikke, at det er godt, hvis man bare sidder i sit nattøj hele dagen.

Den nye sæson af "Top Chef" - "Top Chef: All-Stars L.A." har premiere på streamingtjenesten hayu i dag.

Sponsoreret indhold