Kendte30. januar 2017

Pac-Mans far er død – her er syv ting, du ikke vidste om spillet

Manden bag et af historiens mest indflydelsesrige computerspil, Pac-Man, er død
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/pac-man.jpg
 Foto: All Over Press

Hvis man var barn eller ung i 1980’erne, så har man med garanti mistet mere end en 1-krone på at forsøge at holde den lille gule fyr med den enorme osteappetit og den genkendelige Wakka-wakka-lyd i live.

For lige så glad, han var for at spise prikker og oste i sin lille blå labyrint, lige så glad var de fire spøgelser – Blinky, Pinky, Inky og Clyde – nemlig for at spise ham.

Og selv i dag er der nok ikke mange, der ikke har hørt om spillet.

Det er nemlig et af de mest indflydelsesrige computerspil nogensinde, der viste, at en egentlig hovedperson i et computerspil var en god ide. Noget man ikke rigtigt have dyrket før 1980, hvor spillet kom ud.

Derfor blev Pac-Man også verdens første computerspilsmaskot.

Nu er bagmanden bag det berømte labyrintspil død.

Masaya Nakamura, der grundlagde spilfirmaet Namco blev 91 år, og døde i sit hjem i sidste uge. Det skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Nakamura kodede ikke selv det berømte spil, men ledte virksomheden og projektet, og han bliver betragtet som en af computerspillenes helt store pionerer.

Namco står bag et utal af kendte (og endnu flere ukendte) arkade- og konsolspil. Og Nakamura blev i 2007 tildelt den japanske fortjenestemedalje, ’Den opstigende sols orden’, der er den højeste orden, der normalt gives til civile personer i Japan.

Syv ting du ikke vidste om Pac-Man (med mindre du har ALT for meget fritid!):

- Pac-Man er designet til aldrig at slutte. Men en fejl i koden gør, at man ikke kan spille videre end til level 256.

- Det maksimale antal points man kan opnå ved at spille spillet HELT perfekt er 3,333,360

- Spillet skulle egentlig have heddet ’Puck-Man’ i vesten, men navnet blev ændret, da man frygtede at vandaler ville kradse i P’et på arkademaskinerne for at få det til at ligne et f…

- Det orange spøgelse, Clyde, er faktisk programmeret til slet ikke at jagte dig, men stikker af, når Pac-Man kommer for nær.

- Der er, i det originalle Pac-Man 244 små piller, der skal spises på hver bane, før man kan komme videre til den næste.

- Der er lavet mere end 100 versioner af spillet – på alle tænkelige og utænkelige platforme. Og her tæller vi ikke engang de uofficielle kopier!

- Hvis du har lyst til at spille Pac-Man og ikke har en af alle de officielle versioner på lager, så er spillet ikke længere væk end på googles startskærm. Bare søg på Pac-Man og tryk på start…

Sponsoreret indhold