Kendte11. februar 2022

På søndag går det løs – her er de mest ikoniske Half Time-shows

Viaplays NFL-ekspert Tommy Kjærsgaard, der har kommenteret Super Bowl hele 13 gange, udpeger de fem mest ikoniske optrædener i pausen til den store finale
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20220210-194844-a-1830x2200we.jpg
 Foto: Pierre Ducharme/Reuters/Ritzau Scanpix

Der er nok en del, der er i gang med at forberede sig til en søndag nat, der står i det amerikanske tegn med mængder af Gatorade, Budweiser, chicken wings og chips i stride strømme.

For her bliver en af de største sportsbegivenheder spillet i USA. Det er nemlig Super Bowl, som er amerikansk fodbolds svar på en Champions League-finale.

Det er den 56. af slagsen, og slaget skal i år stå mellem Los Angeles Rams og Cincinnati Bengals på SoFi Stadium i Los Angeles, Californien.

Over 100 millioner ser med fra hele verden, og hvor størstedelen nok mest ser med for at se selve kampen, så tiltrækker Super Bowl også en masse seere, når der i pausen er det famøse Half Time-show.

Her har store kunstnere optrådt gennem årenes løb. Og i år er ingen undtagelse. I og med at kampen bliver spillet i Los Angeles har arrangørerne også set deres snit til at booke tre af byens helt egne superstjerner.

Hovednavnet er Dr. Dre, og med sig har han Snoop Dogg og Kendrick Lamar – alle tre fra afkroge af byen. Oveni har Dr. Dre også taget Eminem og Mary J. Blige med på scenen. Der er altså et kæmpe Half Time-show i hiphoppens tegn i vente.

I den forbindelse har SE og HØR bedt NFL-ekspert og kommentator på Viaplay og TV3 Sport Tommy Kjærsgaard om at give sit bud på fem af de mest ikoniske optrædener til pausen i Super Bowl.

Han skal for 13. gang dække finalen i USA og har set et hav af Half Time-shows live gennem sin tid som kommentator og NFL-ekspert.

  • - Det bedste (Half Time-show, red.) jeg har set, var Justin Timberlake i 2018, fordi han kombinerede alt. Der var hits, han var nede blandt publikum. Han gjorde det, der skulle til, og så er han en vanvittig entertainer.

  • - Katy Perry. Hun overraskede. Snakken gik på, at hun ikke var et stort nok navn til den her scene. Det fik hun modbevist. Hun blæste skoene af folk. Hun havde gode kunstnere med som Missy Elliott og Lenny Kravitz.

- Bruno Mars med Red Hot Chili Peppers i New York. Det var bare et funk show med rock indover. Det rykkede på stadion. Det fungerede bare.

- U2 var også godt, og jeg er ellers ikke fan. Men deres show efter 9/11 var meget ikonisk og rørende. De havde et banner med, hvor der stod navne på alle de omkomne. Det samlede virkelig USA, selvom det ikke var et amerikansk band, der spillede.

- Og så er der Michael Jackson. Han kickstartede virkelig de her Half Time- shows. Det var ingeting, indtil han kom og viste, hvad man kunne gøre på den her scene på kort tid. Det er et logistisk mesterstykke at bygge en scene op og få tilskuere ind på så kort tid. Det er virkelig imponerede.

Super Bowl kan ses på Viaplay søndag den 13. februar med optakt fra klokken 22:30.

Sponsoreret indhold