Kendte15. juni 2020

Oscar-showet udskydes

Coronapandemien står i vejen for næste års filmfest, som nu foreløbigt er rykket frem til den 25. april
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/10.3511796b-web0.jpg
 Foto: All Over Press

Det står allerede klart for de fleste, at underholdningsbranchen er hårdt ramt af coronafølger.

Og skulle man være i tvivl herom, så slår den prestigefyldte filmfest Oscars det nu fast én gang for alle. Showet og uddelingen er nemlig nu udskudt hele to måneder.

Det skriver Los Angeles Times.

Uddelingen og festen skulle have været afviklet den 28. februar næste år, men har nu foreløbigt fået en ny dato, der i stedet hedder den 25. april.

De 54 medlemmer af bestyrelsen Academy of Motion Picture Arts and Sciences, som blandt andre inkluderer prominente navne som Steven Spielberg, Laura Dern og Whoopi Goldberg, tog beslutningen om udskydelse på et Zoom-møde mandag.

Her vurderede man, at risikoen for en anden bølge af Covid-19 på verdensplan i øjeblikket er til stede i sådan grad, at man ikke ville kunne forsvare at afholde et så stort event i februar.

Udskydelsen påvirker således også, hvilke film der er i betragtning til en nominering og som siden kan deltage i opløbet om de eftertragtede statuetter.

Her gælder nemlig for spillefilm, at de skal være udgivet mellem den 1. januar 2020 og den 28. februar 2021.

Den nye dato for offentliggørelse af de nominerede er nu den 15. april. Og mange beslutninger i forhold til showets form er endnu ikke på plads.

Eksempelvis er der endnu ikke truffet afgørelse, om hvorvidt det skal præsenteres som det plejer, eller om det skal foregå i en digital, coronavenlig version - uden publikum eller filmstjerner til stede.

Det er stadig uvist, om de andre fornemme prisuddelinger følger trop efter showet i Dolby Theatre har taget konsekvenserne af coronatruslen.

Traditionelt er det sådan, at blandt andet BAFTA og Golden Globes leder op til den helt store prisfest, Oscars. Der er dog ingen af disse fester, der har meldt nyt ud i forhold til afholdelse efter planerne i 2021.

Sponsoreret indhold