Kendte9. september 2022

Organisation raser mod kendisser: Stop koala-kram

I tidens løb har danske såvel som udenlandske kendisser stillet op til billeder med de nuttede australske dyr, men ifølge World Animal Protection skal det være slut med at nusse koalaer
William og Kate klapper koala
I 2014 besøgte William og Kate Taronga Zoo i Sydney Australien, hvor de fik lov at klappe koalaen Leuca.
 Foto: AFP/William West/Ritzau Scanpix

De gør måske ikke modstand, når man holder dem eller rører dem, men det er også et dyr, der sover 20 timer om dagen, så spørgsmålet er, om det orker.

Hverken koalaer, tigre eller andre vilde dyr bør udstilles som fotorekvisitter på vores Tinder- eller Facebook-profil

Stephanie Kruuse Klausen

Men ifølge World Animal Protection så skal koalabjørne ikke fungere som turistmagneter.

– Koalaen er et fantastisk dyr, så det er helt forståeligt, at turister fra hele verden er tiltrukket af at få taget et billede, mens de krammer eller kæler dyret. Men det er desværre kun turisten, der har glæde af oplevelsen, siger Stephanie Kruuse Klausen, kampagneansvarlig i World Animal Protection Danmark, i en pressemeddelelse.

Gennem tiden er kendissers møde med koalabjørne blevet foreviget på sociale medier, og ifølge World Animal Protection glorificerer det koala-krammerne.

– Vi er blevet klogere på den effekt, som vores omgang med vilde dyr har. Hverken koalaer, tigre eller andre vilde dyr bør udstilles som fotorekvisitter på vores Tinder- eller Facebook-profil, siger Stephanie Kruuse Klausen.

– Vilde dyr hører til i naturen, ikke på armen af mennesker. Færre koalakram er afgørende for at forhindre, at koalaer opdrættes i fangenskab for blot at underholde betalende gæster.

Ifølge World Animal Protection bliver koalabjørne stressede og utilpasse og har ikke lyst til nær kontakt med mennesker.

– Koalaer er ikke flokdyr. I naturen fortrækker de at sove det meste af dagen, fremfor at være i kontakt med hverken artsfæller eller mennesker, siger Stephanie Kruuse Klausen.

Nogle steder i Australien er nærkontakt ifølge Animal World Protection gjort ulovligt, men alligevel reklamerer den australske regering for koala-klap og -krammere på sin hjemmesider.

– Det er trist, at man fra officielt hold reklamerer for den slags udnyttelse af vilde dyr. Ved de her fotosessions når koalaen igennem 20 fremmede menneskers hænder på blot 30 minutter, siger Stephanie Kruuse Klausen.

I galleriet herunder kan du se, hvordan blandt andet det danske og det britiske kongehus også har været en tur forbi det lodne dyr til et foto.

Kendis-koalaer

Sponsoreret indhold