Kendte29. marts 2024

Olly Alexander nægter at trække sig fra Eurovision: Her er forklaringen

Den britiske sanger, skuespiller og LGBTQ+-aktivist forklarer nu, hvorfor han ikke har tænkt sig at boykotte den store Eurovision Song Contest til maj
Olly Alexander deltager i det store Eurovision Song Contest som planlagt.
Olly Alexander deltager i det store Eurovision Song Contest som planlagt.
 Foto: Hubert Boesl/AP/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Israel deltager i Eurovision efter ændring i sangtekst

Den 33-årige popstjerne Olly Alexander har sikret sig æren af at skulle repræsentere Storbritannien, når det store Eurovision-show løber af stablen i Malmø til maj.

Alexander, der har haft godt gang i popkarrieren i adskillige år, har længe været repræsentant for LGBTQ+-miljøet, og det er netop grunden til, at flere aktivister mener, at Olly Alexander ikke bør stille op til maj grundet den hjerteskærende situation i Gaza.

En queergruppe bestående af flere kendisser som Joel Kim Booster og Indya Moore har skrevet under på det åbne brev til Olly Alexander, der beder ham om at trække sig.

– Vi beder dig om at lytte til det palæstinensiske kald om at trække dig fra Eurovision. Der kan ikke være fest med en stat, der begår apartheid og folkedrab, lyder det i brevet om Israel.

British singer Olly Alexander poses on the red carpet upon arrival for the BRIT Awards 2024 in London on March 2, 2024. (Photo by CARLOS JASSO / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO POSTERS - NO MERCHANDISE- NO USE IN PUBLICATIONS DEVOTED TO ARTISTS
 Foto: Carlos Jasso/AFP/Ritzau Scanpix

Det har nu fået Olly Alexander til at svare igen med et længere opslag, som han har delt på sin Instagram-profil.

– Jeg støtter helhjertet det, der gøres for at kræve en øjeblikkelig og permanent våbenhvile i Gaza, udlevering af alle gidsler og sikkerheden og trygheden for alle civile i Palæstina og Israel. Jeg ved, at nogle mennesker vil vælge at boykotte dette års Eurovision, og jeg forstår og respekterer deres beslutning, skriver han og fortsætter:

– Som deltager har jeg brugt meget tid på at overveje, hvad jeg skal gøre og de muligheder, der er tilgængelige for mig.

– Det er min nuværende overbevisning, at det at fjerne mig selv fra konkurrencen ikke ville bringe os tættere på vores fælles mål. I stedet har jeg talt med nogle af de andre EV-deltagere, og vi har besluttet at ved at deltage, kan vi bruge vores platform til at komme sammen og opfordre til fred.

Olly Alexander er kendt som forsager i bandet Years & Years.

Derudover spiller han også en af hovedrollerne i Russel T. Davies anmelderroste serie "It's a Sin", der livet for homoseksuelle mænd og kvinder under aids-krisen i 1980'erne.

Det forventes, at Alexander repræsenterer UK med nummeret "Dizzy", når der afholdes Eurovision Song Contest den 11. maj.

Sponsoreret indhold