Ole Henriksen fylder 70: Jeg bliver genfødt

Næste gang er det så 80 år, lyder det, og Ole Henriksen vender sig om fra førersædet i sin Porsche. Hans ansigt bliver alvorligt. Det er, som om virkeligheden går op for ham. Tiden går ualmindelig hurtigt.

– Gosh, udbryder han og bliver helt stille.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Ole Henriksen fylder 70 år og er stadig et farverigt energibundt. (Foto: Jacob Heinel Jensen)

Så bryder han ud i latter, der kommer helt fra hjertet.

– Jeg må nok hellere bare koncentrere mig om livet som 70-årig først, siger han til SE og HØR og skraldgriner.

Artiklen fortsætter under billedet ...

“Powerhoops” kalder han øvelsen, der kræver mavemuskler. (Foto: Jacob Heinel Jensen)

Tirsdag den 4. maj runder hele Danmarks cremekonge Ole Henriksen 70, og selv om hans livsværk handler om at få folk til at se yngre ud, så skammer han sig ikke over sin efterhånden ret høje alder. Tværtimod. Ole er stolt af at have været i live i syv årtier, og det er bestemt ikke normalt her i ungdomsbesatte Hollywood, hvor de fleste gerne lyver sig yngre.

Lever i nuet

Nøglen til Oles ungdommelige udseende og sind er en række af valg i livet. Han gider for eksempel ikke hænge sig i fortiden – og fremtiden … den tager han, når den kommer.

– Jeg lever virkelig i nuet. Når folk spørger mig, hvad der har været det bedste i mit liv, svarer jeg, at det er lige nu. Det kan ikke betale sig at leve i fortiden, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Som en anden abe elsker Ole at dyrke motion på stranden i L.A. (Foto: Jacob Heinel Jensen)

Mens mange andre ældre mennesker kan mene, at alting var bedre i gamle dage, virker Ole mere interesseret i nutiden.

– Når jeg hører The Supremes eller Donna Summer, kan jeg da godt tænke, at det er hyggeligt og fint, men det er ikke noget, jeg dyrker eller lytter til. Det interesserer mig ikke. Jeg lytter altid – og danser – til den nyeste musik på Spotify, siger han.

Dropper pension

Han er også stoppet med at tænke på sin pension. I mange år overvejede han, hvornår han skulle stoppe med at arbejde i det firma, han selv har skabt for over 40 år siden.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Hvor mange i Oles alder mestrer denne gymnastiske disciplin? (Foto: Jacob Heinel Jensen)

– Når man nyder sit arbejde, hvorfor så stoppe? Jeg er stadig dybt engageret i udviklingen af mine produkter, og det har jeg tænkt mig at fortsætte med. Jeg har ikke lyst til at stoppe. Der er måske mange andre på min alder, der gerne vil slappe af og spille golf, men mit arbejde er jo også min hobby, siger han.

Håber på genfødsel

Ole Henriksen lever, som om han har mange gode år i sig endnu. Og med sin strikse diæt og daglige motion peger alt da også i retning af, at han kommer til at leve et yderst aktivt liv i mange år endnu. Alligevel har han gjort sig tanker om døden.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Speedos og ren Baywatch. (Foto: Jacob Heinel Jensen)

– Jeg frygter ikke døden, for jeg tror på reinkarnation. Jeg er meget spirituel, og jeg tror ikke på, at vores sjæl forsvinder ud i det blå. Vores sjæl forsvinder ikke, og den rykker over i noget nyt. Altså, hvis jeg selv kunne vælge, så ville jeg gerne blive genfødt som en smuk mørk fyr fra Sydamerika, siger han og griner.

Vild fest på vej

Coronakrisen har lagt en dæmper på de storslåede fødselsdagsplaner, Ole ellers havde lagt for sig selv. Han ville gerne holde et brag af en fest i København for familie og venner fra både Danmark, USA og Frankrig. Men sådan bliver det ikke.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Oles partner gennem livet, Laurence Roberts, 62. (Foto: Jacob Heinel Jensen)

– Jeg fejrer dagen med Laurence. Vi har en tradition med at servere morgenmad på sengen for hinanden, og så går vi egentlig ud og spiser med nogle venner om aftenen. Og så inviterer vi nogle andre ud i dagene efter. Vi gør det så corona-venligt, som vi kan, fortæller Ole, der for længst har modtaget begge vaccinesprøjter fra Moderna.

Men når coronaen endelig slipper sit tag på hele verden, har han stadig tænkt sig at holde sin kæmpefest.

– Måske laver jeg en 70+1-fest til foråret næste år, når vi forhåbentligt er kommet helt ud af pandemien. Det bliver et brag af en fest, siger Ole Henriksen.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close