Kendte11. august 2023

Oh Land lander nyt job: Har særligt fokus

Musikken er ikke lagt helt til side, når Oh Land får ny rolle
Oh Land
Nanna "Oh Land" får en helt ny rolle.
 Foto: Lars H. Laursen

Hun er nok mest kendt som sangerinden Oh Land eller som tidligere dommer i "X Factor", men hendes nye tjans har altså intet med det at gøre.

Nanna Øland Fabricius får nemlig mere end koncerter og tv-programmer at se til, når hun nu skal til at være ambassadør for FN's børneorganisation UNICEF- men musikken bliver ikke lagt helt på hylden.

Oh Land skal nu til at bruge sin musik til at sætte særligt fokus på arbejdet med børns mentale sundhed, ligestilling og pigers rettigheder. Det skriver UNICEF Danmark i en pressemeddelelse.

- Vi har alle drømme – uanset hvor vi kommer fra i verden, siger Oh Land.

- For mig er det så vigtigt, at vores børn får muligheden for at udleve deres drømme. De muligheder giver vi dem bedst ved at sikre deres fundamentale rettigheder, som bl.a. uddannelse. Uddannelse er et af de mest grundlæggende skridt på vejen mod ligestilling – og det glæder jeg mig til at kæmpe endnu mere for sammen med UNICEF, fortæller Oh Land.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-08-11/_mho0759-copy.jpg
Nanna Øland sammen med Adi Zukanovic.
 Foto: Martin Høien

Ifølge UNICEF har man arbejdet med musik i flygtningelejre og støtteprogrammer for flygtningebørn og migranter, og der kan Nanna Ølands musikalske talent komme til gavn, lyder det i pressemeddelelsen.

Livet som flygtningebarn er da heller ikke fremmed for sangerinden. Hendes kommende ægtemand, Adi Zukanovic, ankom selv til Danmark som flygtning fra Bosnien, da han var fem år gammel.

Det er ikke første gang sangerinden samarbejder med UNICEF. I 2020 udgav Oh Land singlen ”Vilde Piger, Vilde Drenge”, der er skrevet sammen med den etiopiske sangerinde Zeritu Kebede. Indtægterne fra sangen gik ubeskåret til UNICEF.

Sponsoreret indhold