Kendte28. januar 2021

Nye ansigter i "Årgang 20": Vi springer ud i det

Maria og Nikolaj gør status over deres nye rolle som forældre til Solvej og overvejelserne om at åbne deres liv for danskerne.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/argang_20_maria_nikolaj_solvej_055_jan21_1sl6292.jpg
 Foto: Søren Jul Lamberth

Solvej på 11 måneder kravler rundt i huset i Mørke på Djursland. Hun rejser sig op, og der går nok ikke lang tid, før hun tager sit første skridt.

Hun sørger for at gøre sine forældre, Nikolaj og Maria, godt trætte. Men hun smiler også til dem og får dem til at flække af grin på de helt rigtige tidspunkter, så de glemmer alt om, at de er trætte, og i stedet føler sig som verdens heldigste forældre.

– Vi har fået en fantastisk pige, som har så meget mod på livet, og som ikke synes, at det der med at sove er særlig sjovt. Så vi har lært, at der er et helt nyt niveau af træthed. Så det har været et hårdt år, siger Maria.

– Men når hun så står der klokken seks om morgenen i sin seng og smiler, så glemmer man bare det hele, kommer det med et grin fra Nikolaj.

Vil hellere fortryde

Både Nikolaj og Maria er vokset op med “Årgang 0” i fjernsynet, og de har fulgt det tæt gennem årene. Derfor trak det også i dem, da TV 2 søgte deltagere til “Årgang 20”, mens parret ventede på Solvejs ankomst.

– Vi syntes, det lød spændende. Vi er sådan nogle typer, der gerne springer ud i tingene. Når vi bliver gamle og grå, vil vi hellere sidde tilbage og fortryde ting, som vi har gjort, i stedet for at fortryde ting, vi ikke gjorde, siger Maria.

– Og så synes vi, at det er fedt at få nogle gyldne optagelser af vores barns opvækst, supplerer Nikolaj.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/argang_20_maria_nikolaj_solvej_050_jan21_1sl6238_2.jpg
 Foto: Søren Jul Lamberth

Til september kimer bryllupsklokkerne også for parret (Foto: Søren Jul Lamberth)

Lige om lidt vil familien komme på fornavn med danskerne. Og det vil de formentlig være de næste 18 år, når de bliver fulgt af TV 2. Et valg, de også har taget på deres datters vegne.

– Vi har vendt og drejet det rigtig meget. Vi er ikke sikre på, at det er det rigtige valg. Det kan man aldrig være. Men vi er sikre på, at hvis vi ikke kan få det til at fungere, og at vi kan se, at Solvej ikke kan lide det, så må vi snakke med dem om, at vi ikke kan være med i alle 18 år, siger Nikolaj.

De tror dog, at det hele nok skal gå.

– Både Nikolaj og jeg er utrolig udadvendte, og vi synes, det er spændende, så hvis hun ligner os lidt, så synes hun nok også, det er spændende, lyder det håbefuldt fra Maria.

Forventningsafstemt

Der er fart over feltet hos familien i Mørke. Maria er netop vendt tilbage som børnesygeplejerske på Skejby Sygehus, mens Nikolaj arbejder mange timer som kok på sin egen restaurant, Mundgodt, i Grenaa.

– Det har været rigtig dejligt at komme tilbage på arbejde. Jeg har følt mig lidt isoleret på barsel, når der har været corona. Og det er også dejligt at savne sit barn og glæde sig til at komme hjem til hende. Men det er også mærkeligt at være væk fra hende, siger Maria.

På grund af corona er Nikolajs restaurant lukket ned, så han afleverer Solvej og klarer de huslige pligter.

– Det giver mig også en ro, at Nikolaj er derhjemme, og Solvej elsker at komme i dagpleje og får brugt en masse krudt derovre, siger Maria.

https://imgix.seoghoer.dk/argang_20_maria_nikolaj_solvej_068_jan21_1sl6376.jpg
 Foto: Søren Jul Lamberth

De næste 18 år vil TV 2 følge Solvej og hendes familie i “Årgang 20”. (Foto: Søren Jul Lamberth)

– Inden vi valgte at starte restauranten op, så havde vi en snak om, hvordan vi gjorde det, for jeg kan ikke tage på arbejde, hvis jeg skal gå og have dårlig samvittighed over at tage af sted. Men det giver Maria mig aldrig, roser Nikolaj.

– Vi er ikke gået ind i det med lukkede øjne. Jeg har altid vidst, at Nikolaj har arbejdet meget, så jeg vidste, at det nok var mig, der skulle være den primære, der fik tingene til at hænge sammen derhjemme, siger Maria.

Familieforøgelsen har også kun styrket deres forhold.

– Vi har hørt, at man skulle være ved at rykke håret af hinanden det første år, men jeg synes faktisk, at vi er blevet mere sammentømrede af det, siger Maria.

– Det har kun gjort noget godt for vores forhold, supplerer Nikolaj.

Du kan følge familien Skødt Bek i “Årgang 20” på TV 2 torsdag klokken 20.00.

Sponsoreret indhold