Kendte4. maj 2022

Ny, hjemsøgende gyser har en slutning, du aldrig glemmer – selv om du prøver

Gyseren "Men" er på vej til de danske biografer, og skaberne lover, at slutningen vil hjemsøge dig for evigt
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

De har skabt "Hereditary" og "Midsommar", og nu kommer endnu en smuk og – forhåbentlig – hårrejsende gyserfilm fra samme hænder.

Den psykologiske gyser "MEN" behandler flere aktuelle temaer, men det er især den gruopvækkende slutning, som presseteamet sælger filmen på.

"MEN" har alle ingredienserne til en klassisk psykologisk gyser:

En kvinde alene i et afsides hus, en dyb, mørk skov og en stalker i det skjulte. Alligevel er "MEN" mere end blot uhyggelige genretræk. Filmen stiller skarpt på centrale tematikker fra samfundsdebatten omkring maskulinitet, vrede, fortrydelse og kulturelle forventninger, lover instruktøren, Alex Garland.

Disse temaer sættes på spidsen i hovedkarakteren Harpers møde med forskellige mandlige arketyper, der alle hjemsøger hende og river op i gamle traumer. Og det er tematikker, som Alex Garland længe har villet behandle i en film.

Artiklen fortsætter under billedet …

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/men_still_2.jpg
 Foto: Nordisk Film

Den psykologiske gyser "Men" behandler flere aktuelle temaer. Foto: Nordisk Film

Gyserelementerne udfolder sig sideløbende med idylliske landskabsbilleder og flotte filmiske scener. Det står i kontrast til det underliggende ubehag, som man føler fra filmen går i gang, og den angst Harper føler, sidder man som publikum også selv med, lover synopsen for den kommende skrækfilm.

Garland udtaler, at han ville lave en film, som publikum selv bliver en del af og med en historie, som man kan spejle elementer af sit eget liv i.

I rollen som Harper er prisvindende og Oscar-nominerede Jessie Buckley. Det krævede meget af hende følelsesmæssigt og intellektuelt at spille hovedkarakteren Harper, fortæller Buckley og tilføjer, at hun “ser filmen som en del af den intense samtale, der lige nu foregår mellem mænd og kvinder.”

Artiklen fortsætter under billederne …

https://imgix.seoghoer.dk/men_still_1.jpg
 Foto: Nordisk Film

Nordisk Film Distribution kan i dag præsentere den officielle trailer og plakat til Alex Garlands nye psykologiske gyser, "MEN", der har biografpremiere 2. juni. En film med en slutning så gruopvækkende at du sent vil glemme den. Foto: Nordisk Film

https://imgix.seoghoer.dk/men_poster_700x1000mm_dk_hr_pm.jpg
 Foto: Nordisk Film

Foto: Nordisk Film

"MEN" kan ses i biografen herhjemme den 2. juni 2022, men får verdenspremiere på den helt store scene til Cannes Film Festival, der afholdes om få uger.

Se traileren til gyserfilmen, hvis slutning skulle være så gruopvækkende, at du aldrig vil glemme den – selv om du prøver – i videoen øverst i artiklen.

Sponsoreret indhold