Kendte 6. september 2020

Ny HBO-serie: Sådan blev den unge "Superman"-skuespillerinde Allison Mack leder af en farlig sexkult

Fra fortvivlet skuespillerinde til magtfuldt medlem af et uhyggeligt netværk - Læs den utrolige historie om Allison Mack her

Allison Mack ville egentlig gerne bare finde en plads i livet, da hun opsøgte selvhjælpsgruppen NXIVM.

Det skulle vise sig, at hun ikke blot var en deltager i et terapi-program, da hun flere år efter blev sigtet for at have hvervet andre unge piger ind i en farlig sexkult.

Her skulle de rekrutterede kvinder fungere som sexslaver med én eneste magtfuld herre i toppen af hieraktiet; lederen af kulten, den nu 60-årige Keith Raniere.

I en ny dokumentarserie ”The Vow” på HBO Nordic bliver historien om Mack, og de kvinder hun lokkede ind i netværket, rullet ud.

Efter en lovende karriere som skuespiller – med gennembruddet i den amerikanske tv-serie ”Smallville”, som baserer sig på historien om Superman – fik Allison Mack hurtigt opbygget et image som naboens søde pige.

Fuldstændig ligesom den rolle, hun spillede.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men ligesom mange andre unge kvinder, var Allison i starten af sine tyvere i tvivl om sin retning i livet. Hun savnede et netværk og blev derfor gjort opmærksom på NXIVM, som gav sig ud for at være en helt almindelig selvhjælpsgruppe.

Allison Mack endte som én af de højest placerede medlemmer i det frygtede hierarki, mens kvinderne under hende blev voldtaget og udnyttet groft.

Brændemærket 

Kvinderne blev brændemærket med Kieth og Allisons initialer, så der på deres krop stod præcis, hvem de tilhørte: ”K.R.A.M”.

Efter hendes indtræden i gruppen i 2006 røg Allison hurtigt videre til underorganisationen DOS – en forkortelse, der refererer til forholdet mellem herre og hans slavekvinder.

Artiklen fortsætter under billedet: 

Foto: MEGA

Allison Mack forklarede i retten, at hun meldte sig ind i gruppen på et tidspunkt i livet, hvor hun følte sig meget fortabt
(Foto: Mega)

Faktisk var det arbejdet på serien ”Smallville” der lagde kimen til Macks position i NXIVM. Hendes kollega, skuespillerinden Kristen Kreuk, introducerede hende til programmet, der blev solgt, nærmest som man ville sælge en slankepille.

Den lovede kvinderne resultater – færre psykiske og emotionelle blokeringer – efter bare fem dage.

Men fordi Allison Mack var i besiddelse af både et kendt ansigt, et godt renommé i branchen og en stor troværdighed, endte hun som absolut afgørende for anskaffelsen af flere medlemmer til pyramide-netværket.

Kollegaen fra tv-serien gik på Twitter kort efter afsløringerne og forklarede sig. 

Her afviste Kristen Keuk at have nogen som helst forbindelse til "inderkredsen" i sexkulten. 

Forsøgte at lokke ”Harry Potter”-stjerne

På Twitter kan man stadig se nogle af den i dag 38-årige Allison Macks forsøg på at lokke andre unge, smukke stjerner ind i netværket.

Blandt andre Emma Watson, som spillede Hermione Granger i Harry Potter-filmene. Hun fik det tvivlsomme tilbud om medlemskab i 2016.

Her sælger Mack NXIVM som en ”kvindebevægelse”.

- Netværket ville have medlemmer, som var attraktive og overbevisende. Det er derfor, at de gik efter folk som Allison Mack, fortæller et af de medlemmer, som i dokumentarserien står frem.

Allison Macks rolle i sexkulten sammenlignes herefter med Tom Cruise, der for den nyreligiøse bevægelse Scientology hvervede medlemmer på lignende facon.

Sultet og tvunget til sex

Både lederen Keith Raniere og Allison Mack blev anholdt i 2017. 

Her lød sigtelsen, at de to skulle have tvunget kvinder til at have samleje med kultlederen, som havde forsøgt at overbevise de kvindelige medlemmer om, at de alle var forbundet gennem hans sæd.

Desuden har Raniere holdt skarpt opsyn med kvindernes fysik, krævede at de forblev tynde, samt tvang dem til at holde sig under 900 kalorier om dagen.

Artiklen fortsætter under billedet: 

Foto: MEGA

Allison Mack sidder ikke i fængsel, da retssagen er udskudt grundet corona. Men i juli 2018 fik fotografer billeder af hendes fodlænke, da hun hentede en pakke ved sin hoveddør
(Foto: Mega)

Allison Mack erklærede sig skyldig i anklagerne om konspiration og organiseret afpresning. I retten i 2019 sagde fortalte hun, at hun var ”meget, meget ked af det.”

- Jeg meldte mig ind i NXIVM for at finde et formål. Jeg var fortabt og ville finde et sted og fællesskab, som jeg kunne føle mig tilpas i, lød det.

Samtidig blev kultlederen Keith Raniere dømt for blandt andet sexhandel og tvangsarbejde.

På streamningtjenesten HBO Nordic ligger de første par afsnit af "The Vow" allerede tilgængeligt. 

Sponsoreret indhold