Kendte29. september 2022

Ny bog om Scientology: Sørgede for Tom Cruises skilsmisse og lokkede David Beckham med en fodboldbane

Den kontroversielle kirke vil gå langt for deres Hollywood-stjerne
Tom Cruise har siden 1986 været en del af Scientology.
Tom Cruise har siden 1986 været en del af Scientology.
 Foto: Ritzau Scanpix

En ny bog kommer med opsigtsvækkende detaljer om den kontroversielle kirke Scientology, der blandt andet har store Hollywood-stjerner i folden som John Travolta, Kirstie Alley og ikke mindst Tom Cruise.

Og særligt "Top Gun"-skuespilleren går kirken langt for at servicere for at holde på ham.

Det skriver forfatteren bag bogen "En milliard år: Min flugt fra et liv i Scientologys højeste rækker", Mike Rinder.

Siden Mike Rinder var helt lille, har han været en del af kirken, indtil han forlod den i 2007 i en alder af 52 år. Her var han blandt andet tæt på kirkens leder, David Miscavige, og Tom Cruise.

Står for skilsmisse og bryllup

Scientology var ifølge Mike Rinder så opsatte på, at den populære Hollywood-stjerne var glad, at de tilmed sørgede for, at han kunne blive skilt fra sin daværende kone for at blive gift med Nicole Kidman.

Tilbage i 1990 da Tom Cruise indspillede filmen "Days of Thunder", hvor Nicole Kidman også havde en rolle, rejste David Miscavige sammen med en tro medarbejder fra kirken ned til filmsettet for at bevise kirkens påskønnelse af Tom Cruise.

Medarbejderen, Greg Wilshere, var på daværende tidspunkt også Hollywood-skuespillerens personlige assistent. Han arrangerede, at Tom Cruise blev skilt fra sin daværende kone Mimi Rogers, som havde introduceret skuespilleren til Scientology.

David Miscavige har siden 1987 været leder af Scientology.
David Miscavige har siden 1987 været leder af Scientology.
 Foto: Luke Macgregor/Reuters/Ritzau Scanpix

- Miscavige så uden tvivl en mulighed for at demonstrere sin evne til at få Toms ønsker til at gå i opfyldelse, skriver Mike Rinder i sin bog.

Tom Cruise blev 10 måneder efter skilsmissen gift med den australske skuespillerinde ved et stort anlagt bryllup i Aspen, hvor Miscavige var Tom Cruises forlover.

Senere viste det sig, at Nicole Kidman ikke var udpræget begejstret for Scientology, og kirken forsøgte at fryse hende ud. Det gjorde de blandt andet ved at få parrets to adoptivbørn til at vende ryggen til deres mor, hvilket angiveligt lykkedes.

Tom Cruise og Nicole Kidman dannede par i 11 år.
Tom Cruise og Nicole Kidman dannede par i 11 år.
 Foto: Torsten Blackwood/AFP/Ritzau Scanpix

Ville have David Beckham med i kirken

Scientology så et potentiale i deres store Hollywood-stjerne og forsøgte gennem Tom Cruise at indlemme flere prominente navne i kirken.

Og Tom Cruise var helt med på den idé, skriver Mike Rinder. Her prøvede skuespilleren at få David og Victoria Beckham med i kirken.

"En veludført fodboldbane blev bygget på ejendommen ved Gold (kirkens hovedkvarter i Californien, red). Jorden blev udjævnet, vandingsanlæg blev installeret", skriver forfatteren.

Tom Cruise med sin daværende kone Katie Holmes, Beckham-parret og Jada Pinkett og Will Smith.
Tom Cruise med sin daværende kone Katie Holmes, Beckham-parret og Jada Pinkett og Will Smith.
 Foto: Torsten Blackwood/AFP/Ritzau Scanpix

Der blev ovenikøbet hyret en greenkeeper på fuldtid til at passe banen. Men fodboldbanens formål blev ikke opnået, for den tidligere Manchester United-spiller og Spice Girls-medlemmet blev aldrig en del af kirken.

En talsmand fra Scientology kalder Mike Rinders beskyldninger i bogen for "fuldstændig latterlige".

– Mike Rinder er en inkarneret løgner, der søger at tjene på sin uærlighed. Han forsørger sig selv ved at chikanere sin tidligere kirke og dens leder gennem falske politirapporter, propaganda og svigagtige mediehistorier, lyder det fra talsmanden.

Sponsoreret indhold