Kendte17. januar 2018

Forbrændt på 96 pct. af kroppen: Nu viser hun stolt sine ar frem

En busulykke i De Franske Alper tilbage i 2013 var tæt på at tage livet af britiske Catrin Pugh. Bussen brød i brand, og hun fik svære forbrændinger på 96 procent af kroppen. Hun tilbragte tre måneder i koma og måtte efterfølgende gennemgå 200 operationer. I dag bærer hendes krop tydeligt præg af den voldsomme ulykke, men hun viser den stolt frem. Se billederne her
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/skitur.jpg

Britiske Catrin Pugh fra Rossett, Wrexham var millimeter fra at miste livet tilbage i 2013.

På vej hjem fra skitur i De Franske Alper forulykkede den bus, hun var passager i.

Bussen brød i brand, og den dengang 19-årige kvinde fik svære forbrændinger på hele 96 procent af kroppen.

Lægerne gav hende kun 1/1000 chance for at overleve, og i flere måneder svævede hun mellem liv og død på hospitalet.

Catrin Pugh måtte tilbringe hele tre måneder i medicinsk koma, ligesom hun måtte gennemgå hele 200 operationer for at få repareret sine alvorlige brandsår – men hun overlevede.

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/skitur.jpg

Catrin Pugh var på vej hjem fra en skitur, da hendes bus forulykkede og brød i brand.

I dag bærer hendes krop tydelige spor efter den alvorlige ulykke, men Catrin Pugh har hverken mistet modet eller livsgnisten. I stedet har hun takket ja til at lade sig fotografere i undertøj for at vise omverdenen, at man sagtens kan være smuk og smilende, selv om man har haft døden helt inde på livet.

Catrin Pugh er således en del af fotografen Sophie Mayannes projekt ”Behind The Scars”, hvor der er fokus på personer, der alle bærer tydelige ar på kroppen.

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/brandsaar.jpg

Catrin Pugh smider tøjet for at vise, at man godt kan være smuk, selv om man har ar på krop og sjæl.

Catrin Pugh har tidligere fortalt til BBC, at hun husker øjeblikket, hvor bussen brød i brand, og at hun kunne føle, at hendes krop blev antændt.

- Jeg kan huske, at der gik ild i mig. Det er en følelse, der er meget svær at beskrive. Du føler dig bare følelsesløs over hele kroppen, og det er først her bagefter, at jeg har lært, at det skyldtes, at mine nervebaner var brændt væk, har Catrin Pugh tidligere fortalt ifølge BBC.

- Jeg troede, jeg skulle dø. De spurgte, hvor det gjorde mest ondt, og jeg svarede, at jeg havde ondt over det hele, har hun tidligere fortalt.

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/lastbil.jpg

Bussen forulykkede på vej ned ad et bjerg i De Franske Alper og brød i brand. Chaufføren blev dræbt, mens de andre overlevede - dog med svære kvæstelser.

Foruden de mange operationer og månederne i koma tilbragte Catrin Pugh også otte måneder på en brandsårsklinik i Merseyside.

Her måtte hun lære at gå igen, lige som hun også måtte modtage psykologbehandling for at bearbejde det traume, hun havde været igennem.

I dag har Catrin Pugh så småt lært sin nye krop at kende, selv om hun med egne ord nok aldrig helt kommer til at acceptere de spor, som ulykken efterlod hos hende.

Hun mistede blandt andet dele af sit syn – ikke som følge af selve ulykken, men i stedet i tiden efter hvor hun flere gange var tæt på at miste livet.

- Mine øjne blev ikke forbrændt, men fordi jeg var så syg og tæt på at dø flere gange, ødelagde det min optiske nerve. Jeg har ikke noget centralsyn, og det er den del, som du bruger til at se detaljer med. Jeg kan ikke se folks ansigter, fortæller Catrin Pugh, der regner med at begynde på universitet i løber af året.

Du kan se billeder af Catrin Pugh i galleriet herunder:

Catrin Pugh

Sponsoreret indhold