Skar sin mands penis af og smed den ud på en mark: Nu står hun frem

Foto: Ritzau Scanpix

- Det er en morderne kærlighedshistorie: Dreng møder pige, dreng forelsker sig i pige, dreng gifter sig med pige, pige skærer drengs penis af.

Sådan bliver forholdet mellem Lorena Bobbitt og hendes mand John Wayne Bobbitt opsummeret i traileren til en ny dokumentarserie ’Lorena’, der kommer på Amazon Prime senere på året.

Tilbage i 1993 skabte Lorena og John for alvor overskrifter i alverdens medier. Her gjorde Lorena nemlig noget, der formentlig placerer sig højt på listen over mænds værste mareridt.

Lorena skar sin mands penis af med en køkkenkniv, mens han lå og sov i deres fælles soveværelse.

Kort efter satte Lorena sig ud i sin bil og kørte væk med det afhuggede lem for så at smide det væk på en mark og ringe til alarmcentralen.

Politiet iværksatte en omfattende eftersøgning af penissen, og penis og ejermand blev hurtigt forenet på hospitalet. 

Frankenpenis

Sagen var vanvittig og spektakulær, og den skabte ramaskrig over hele verden.

I dokumentaren ser Lorena tilbage på episoden og den efterfølgende retssag, og hvordan hun den dag i dag ser sig selv som et offer for sexisme.

I retten dengang forklarede hun, at hun den aften i juli 1993 blev voldtaget af sin mand, da hun kom hjem om natten, og at afhugningen af pikken var nødværge og selvforsvar.

Juryen, bestående af syv kvinder og fem mænd, frikendte hende på grund af midlertidig sindssyge, som havde resulteret i hendes impuls til at skade John seksuelt.

Dermed slap hun for en dom på op til 20 års fængsel. Men hendes side af historien fyldter aldrig specielt meget i mediern. I stedet blev hendes tragiske historie brugt som jokes i adskillige talkshows. 

- Med dette projekt får Lorena en platform til at fortælle sin side af sandheden samtidig med, at hun får muligheden for at indgå i en kritisk diskussion omkring kønsroller, overgreb og hendes krav om retfærdighed, har den oscar-vindende instruktør Jordan Peele sagt til Cosmopolitan

- Min vurdering er, at det hun gjorde, helt basalt var at kæmpe for sit liv. Det var ganske enkelt selvforsvar, siger han til Varity.

Penissen blev fra 1994 – 1996 en hovedattraktiv i flere voksenfilm. John Wayne Bobbitt sprang nemlig efterfølgende ud som medvirkende i tre pornofilm – blandt andet ’Frankenpenis’.

'Lorena' kommer på Amazon Prime den 15. februar, men den havde allerede premiere i tirsdags på Sundance Festivalen i Utah.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close