Kendte 22. juni 2016

Drop rødvin og hvidvin! Nu skal du drikke dig fuld i BLÅ vin

Så er der godt nyt til alle os, der elsker vin og gerne vil nyde endnu flere flasker af den herlige drik. Nu fås den nemlig også i en ny – og noget mere anderledes – variant: Nemlig en blå vin - så der er med andre ord garanti for blå tænder!
(Foto: Gik)

Elsker du også rødvin? Og hvidvin? Og rosé? Og kunne du tænke dig at slukke tørsten i en ny – og noget mere anderledes – variant?

Ja, så er der godt nyt!

For nu har en spansk virksomhed opfundet en ny slags vin, der skiller sig en del ud fra sine artsfæller. Og det er ikke, fordi den nye vin mangler procenter eller smag. Næh… den har såmænd bare fået en anden farve.

Den nye vin er nemlig skrigblå! Mums!

Det er den spanske virksomhed Gik, der ifølge det britiske medie Metro har opfundet den blå vin – og virksomheden håber nu, at vinen vil blive et regulært hit blandt vinelskere (… vi er hvert fald allerede vilde med ideen og glæder os til at smage den!).

(Foto: Gik)

Gik forklarer, at de valgte den blå farve, fordi den repræsenterer en 'flydende forandring' samt 'bevægelse, innovation, og uendelighed'.

Gik har skabt vinen med hjælp fra University of the Basque Country og Azti Tecnecalia, og vinen er blevet skabt ved hjælp af både røde og grønne druer fra vingårde over hele Spanien.

Og hvad er så hemmeligheden bag den flotte blå farve? Jo, det skyldes såmænd anthocyanin, et pigmentekstrakt fra druens skal (… og så er der også et par dråber af den såkaldte indigo-farve; en særlig blå farve udvundet af en indisk busk-art).

Vinen skulle efter sigende være "sød og frisk" og passe perfekt til sommerens desserter og hygge på terrassen. Jubii!

Indtil videre vil du dog skulle på en lille køretur, før du kan slukke tørsten i den særlige vin. Den bliver nemlig i første omgang kun at finde i butikkerne i lande som Frankrig, England, Holland og Tyskland. En flaske vil koste omkring 100 kroner.

Du kan dog heldigvis købe den over nettet - og det er jo også meget lettere, for så slipper du for at skulle ud af døren og ned i butikken.

Køb herligheden lige her.

Sponsoreret indhold