Kendte20. november 2017

Foto af danske Anja gik verden rundt: Nu er hun i konstant fare

Danske Anja Ringgren Lovén endte på forsiderne af medier over hele verden, da hun i februar 2016 reddede den lille udstødte og udsultede hekse-dreng Hope. Men berømmelsen har også haft en bagside for den danske nødhjælpsarbejder, der i dag lever i konstant fare for at blive kidnappet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/anja_og_heksebarnet_hope.jpg
 Foto: Privat/Facebook

Billedet af en lyshåret pige og et udsultet heksebarn gik i februar sidste år verden rundt.

Billedet viste danske Anja Ringgren Lovén, der uselvisk reddede en lille udstødt og udsultet hekse-dreng i Nigeria.

Hun tog drengen - der var blevet udpeget som heks og udstødt af sin egen familie - til sig og gav ham navnet Hope.

Det rørende billede delte hun på sin Facebook-side, hvor det på rekordtid gik viralt – og det strømmede ind med penge til den nødhjælpsorganisation, som den danske sygeplejerske fra Aarhus arbejdede for.

Men berømmelsen har også haft en bagside for Anja Ringgren Lovén, der i dag lever i konstant fare for at blive kidnappet på grund af sin berømmelse.

Det har Anja Ringgren Lovén – der nu er nomineret til Årets Dansker 2017 – tidligere fortalt til BT.

På grund af faren er der blevet skruet ned for, hvor mange redningsaktioner hun deltager i – også af hensyn til hendes lille søn på tre år.

- Nu er DINNødhjælp ikke længere min største bedrift. At få David Jr. er min største bedrift. Før jeg fik ham, rendte jeg rundt på redningsaktioner. Det gør jeg ikke så ofte mere. Nu lader jeg min kæreste og andre om det. Det er ikke længere kun mit liv, det handler om. Det er også min søns. Han har jo ikke selv bedt om at vokse op og være i konstant fare for kidnapning, har Anja Ringgren Lovén tidligere fortalt til BT.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/anja_og_heksebarnet_hope.jpg
 Foto: Privat/Facebook

Anja gav heksebarnet navnet Hope. En forkortelse for Help One Person Everyday. Foto: Privat/Facebook

I dag kan hun ikke opholde sig mere end fire uger ad gangen i Nigeria, for ellers får potentielle kidnappere for lang tid til at planlægge et eventuelt angreb. I stedet opholder hun sig ofte i en lejlighed i Aarhus.

- Selv om jeg kæmper med, at det er farligt for min søn, så er han en del af DINNødhjælp. Mit hjerte brænder for at være der og gøre en forskel. Det har det gjort, siden jeg var en lille pige. Og jeg tror på, at David Jr. har godt af at se, hvordan en tilværelse i både Danmark og Nigeria kan se ud. I øvrigt har han det skønt på børnehjemmet. De andre børn elsker ham. De er hans søskende, har Anja Ringgren Lovén tidligere fortalt til BT.

Anja Ringgren Lovén er nominere til prisen Årets dansker.

Årets dansker er Berlingskes pris, der gives til en dansker, som har sat sig særligt ambitiøse mål og nået dem. Mål, som vel at mærke er til gavn for andre end vedkommende selv.

Foruden Anja Ringgren Lovén er arkitekt Bjarke Ingels, fodboldspiller Nadia Nadim og politiker Kristian Thulesen-Dahl også nomineret.

Du kan give din stemme her.

Sponsoreret indhold