Kendte17. december 2022

Nu er det slut: Angelina Jolie forlader rolle i FN

Efter mange år har skuespillerinden besluttet, at tiden er inde til at fokusere på noget nyt
Den garvede skuespiller har arbejdet for FNs flygtningeagentur i 21 år. nbsp;
Den garvede skuespiller har arbejdet for FNs flygtningeagentur i 21 år.
 Foto: Ritzau Scanpix

I mere end 21 år har den populære skuespillerinde Angelina Jolie været en del af FN's flygtningeagentur, hvor hun har knoklet for rettigheder og beskyttelse af tvangsfordrevne mennesker.

Men fredag kom det frem, at samarbejdet nu er ophørt.

Det oplyser FN og Angelina Jolie i en fælles pressemeddelelse.

Forklaringen skal findes i, at Angelina Jolie har besluttet, at tiden er inde til at prøve noget nyt, og derfor vil hun i stedet engagere sig med en "bredere vifte af humanitære og menneskerettighedsspørgsmål".

'Jeg er taknemmelig for det privilegium og den mulighed, jeg har haft for at arbejde sammen med så mange fremragende og dedikerede UNHCR-officerer og andre kolleger, der udfører livreddende arbejde globalt, og for at tjene som særlig udsending', siger hun og fortsætter:

'Jeg vil fortsætte med at gøre alt, hvad der står i min magt i de kommende år for at støtte flygtninge og andre fordrevne.'

Angelina Jolie har været en del af FN siden 2001, og i 2012 blev hun udnævnt som særlig udsending, hvor hun har brugt sin stemme til at skabe opmærksomhed og støtte til flygtninge.

Skuespillerinden har da også udført mere end 60 feltmissioner under samarbejdet, senest til Yemen og Burkina Faso, og derfor takker FN's højkommissær for flygtninge også for hendes store indsats.

'Vi er taknemmelige for hendes årtiers tjeneste, hendes engagement og den forskel, hun har gjort for flygtninge og mennesker, der er tvunget til at flygte. Efter en lang og vellykket tid med UNHCR sætter jeg pris på hendes ønske om at ændre sit engagement og støtte hendes beslutning,' siger Filippo Grandi og fortsætter:

'Jeg ved, at flygtningesagen vil forblive tæt på hendes hjerte, og jeg er sikker på, at hun vil bringe den samme passion og opmærksomhed til en bredere humanitær portefølje. Jeg ser frem til vores fortsatte venskab, lyder det i pressemeddelelsen.

Sponsoreret indhold