Kendte26. oktober 2022

Nu er den her: Er du klar til at skråle med på Danmarks nye VM-sang?

Den officielle danske fodboldsang er klar. Kasper Schmeichel synger for, og sangen har også en lille indbygget hilsen til landstræner Kasper Hjulmand
Landsholdsstjernerne har selvfølgelig været med i studiet 
Landsholdsstjernerne har selvfølgelig været med i studiet
 Foto: DBU

Så kan vi vist godt begynde at varme stemmelæberne op og øve teksten.

”Skulder ved skulder” er landet, og det er stærke kræfter, der denne gang skal sikre, at vi skråler sammen med landsholdet bag mikrofonen.

Det afslører DBU og Carlsberg i en pressemeddelelse.

Sangen, der skal samle danskerne om den perfekte fodboldfest, er blevet lavet i samarbejde med Jarl Friis-Mikkelsen, Burhan G, Ankerstjerne, Nicolai Seebach og det nye danske band The Supernature.

Ligesom i 1986 med Re-Sepp-ten har danskerne kunnet bidrage til sangen med de ord og anekdoter, som de forbinder med landsholdet. Og det er især ord som fællesskab, sammenhold og Den Røde Mur, som er gået igen. Og de har også fundet vej til sangen.

Lyt til sangen her:

– Det har været fantastisk at være med til at skabe denne sang sammen med fansene og Herrelandsholdet. Vi har forsøgt at skabe en sang, der emmer af fællesskab og sammenhold, og det synes jeg, at vi i fællesskab er lykkedes med. Nu håber vi bare, at fans i alle aldre er klar til at skråle med på sangen, siger Burhan G.

Danskerne har bidraget

Carlsberg har opfordret danskere til at sende bidrag via en hjemmeside, og det er væltet ind med ord og anekdoter til sangen.

– Vores mål var at etablere et forum, hvor danskerne kunne være med til at skabe sangen og komme endnu tættere på landsholdet. Vi har fået over 34.000 forslag, der på fineste vis sætter tanker og ord på, hvilken følelse og sammenhold vores allesammens landshold skaber. Som stolt sponsor kan vi ikke ønske os mere, siger Jeppe Boel, Marketing Director i Carlsberg.

Sammen med Jarl Friis-Mikkelsen, Burhan G, Ankerstjerne, Nicolai Seebach og The Supernature står landsholdet "Skulder ved skulder" 
Sammen med Jarl Friis-Mikkelsen, Burhan G, Ankerstjerne, Nicolai Seebach og The Supernature står landsholdet "Skulder ved skulder"
 Foto: DBU

Vi har fået over 34.000 forslag, der på fineste vis sætter tanker og ord på, hvilken følelse og sammenhold vores allesammens landshold skaber.

Jeppe Boel, marketing director i Carlsberg

Brede bøge og Kasper Hjulmand

Det er naturligvis meningen, at sangen skal samle danskerne, så fællesskabet og holdånden er naturligvis også centralt i teksten til sangen.

– Ligesom på Herrelandsholdet er vi bedst, når vi løfter i flok, og sammen med fansene er kunstnerne kommet i mål med et rigtig flot resultat. Det her er først og fremmest fansenes sang, og vi glæder os nu bare til slutrunden, hvor der forhåbentligt venter flere flotte resultater og en fodboldfest på dansk grund, siger Martin Ramtung, Fankoordinator i DBU.

Sangen indeholder både referencer til de brede bøge og Frejas sal, som de fleste vil kende fra den danske nationalsang, men også en hilsen til landstræner Kasper Hjulmand er der blevet plads til.

– Til de sidste minutter tror vi stadig på Hjulemanden i Danmark, lyder det blandt andet i omkvædet.

Sponsoreret indhold