Tog sine børn med i zoo: Nu er 3-årig død – mens 5-årig kæmper for sit liv

(Foto: GoFundMe)

En amerikansk familie fra Minnesota står lige nu i deres livs mørkeste mareridt:

For få dage siden måtte de tage afsked med deres treårige datter Kallan, samtidigt med at deres femårige søn Kade selv kæmper for sit liv på et hospital: Begge var blevet inficeret af en alvorlig bakterie.

Den amerikanske familie er overbeviste om, at deres to børn blev ramt af bakterien, da de en uge forinden havde besøgt en lokal zoologisk have.

Det skriver det amerikanske medie Star Tribune.

Lille Kallan kunne være fyldt fire år næste måned. Foto: GoFundMe

Forældreparret Joseph og Tyffani Maresh fra Wright County, Minnesota, havde tidligere på måneden, 9. juli, taget begge deres børn i zoologisk have. Her havde treårige Kallan og femårige Kade blandt fodret og klappet gederne.

Men blot få timer efter det hyggelige zoo-besøg blev begge børn alvorligt syge med blodig opkast og diarré.

- Vi blev hastet med ambulance til Børneafdelingen på University of Minnesota sidste onsdag, hvor en laboratorietest viste, at de begge to havde akut nyresvigt, fortæller morderen ifølge det amerikanske medie.

Undersøgelser viste, at begge børn havde pådraget sig en E.coli-bakterie, der i løbet af kort tid udviklede sig til en langt mere giftig bakterievariant. Bakterien ødelagde både nyrer og det neurologiske system hos Kallan og Kade. Lille Kallan, 3, var så hårdt ramt af bakterien, at hun ikke overlevede.

- Giften fra bakterien havde ikke blot ødelagt Kallans nyrer, men også hendes neurologiske system. Hendes hjerne og hjerte blev skadet. Vores søde, lille datter tabte kampen og gik til himmelen i går (søndag, red.) nat, fortæller moderen ifølge det amerikanske medie.

Lille Kallan kunne være fyldt fire år næste måned. Foto: GoFundMe

Også Kade er hårdt ramt af sygdommen, men det lader til, at han overlever.

- Giften har endnu ikke nået hans neurologiske system. Men begge nyrer er ramt, og han har fået blodtransfusioner. Vi håber og beder til, at giften holder sig væk fra hans hjerne og hjerte, fortæller moderen.

Forældreparret er overbeviste om, at deres børn har pådraget sig bakterien under besøget i den zoologiske have.

Sundhedsmyndighederne er lige nu ved at finde ud af, hvor børnene pådrog sig bakterien fra. Indtil videre mener man, at Kade og Kallan havde pådraget sig den dødelige bakterie ”fra mange andre kilder”.

Der er blevet oprettet en GoFundMe-side, hvor der allerede er indsamlet over $69.000 – svarende til omkring 440.000 danske kroner – til de sørgende forældre. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close