Kendte4. februar 2022

Nu begynder OL: Umage par fra Danmark

Frans Nielsen og Madeleine Dupont kæmper for guld til Danmark med meget forskellige baggrunde
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/20180125_tsl_curlinglandshold_0009.jpg

Nu begynder OL, og i den forbindelse tegner SE og HØR et miniportræt af to af hovedpersonerne.

Superstjernen

For første gang er de danske ishockeyherrer med til vinter-OL, og holdets absolutte stjerne er den ene af de to danske fanebærere, når ilden tændes i Beijing på fredag klokken 13.

37-årige Frans Nielsen har siden 2007 hærget isen i den absolut bedste liga i verden, nordamerikanske NHL.

Han blev den første af mange danskere “over there” og var en stor stjerne, der gennem årene har skrabet løndollars svarende til 285 millioner kroner sammen, indtil han i efteråret skiftede til Eisbären Berlin i Tyskland.

Og det var Danmarks store held.

For NHL har forbudt deres spillere at deltage ved OL i år på grund af coronasituationen, men alligevel har vi en superstjerne med dansk stav på den kinesiske is.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/csmphototwo306579.jpg

I løbet af en lang karriere nåede Frans Nielsen at spille for blandt andre New York Islanders, Detroit Red Wings og Herning Blue Fox. Foto: MEGA

De olympiske lege bliver en af de sidste gange, vi kan nyde herningenseren med skøjter på – han har bedyret, at karrieren slutter, når den tyske sæson er overstået.

Otiummet kan han så nyde sammen med sin svenske hustru siden 2014, Moa Sjölander, og deres tre børn – den yngste er bare et par måneder gammel.

I købet af en lang karriere nåede Frans Nielsen at spille for blandt andre New York Islanders, Detroit Red Wings og Herning Blue Fox.

Skippet Skipper

Curling er Madeleine Duponts liv – så meget, at hun fortrød det karrierestop, der ellers blev annonceret, efter Team Danmark havde lukket for støtten til curlingsporten herhjemme.

Og alligevel formåede hun og holdet at kvalificere Danmark til OL.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/20180125_tsl_curlinglandshold_0009.jpg

I løbet af sin lange curlingkarriere har Madeleine Dupont vundet både sølv og bronze ved VM. OL-metal mangler stadig i skabet - mon tredje gang bliver lykkens gang? Foto: Thomas Laursen

Den 34-årige skipper på det danske kvindelandshold er så vild med sin sport, at hun i 2010 stillede op til en nøgenkalender med curlingstjerner for at skabe hype om kostespillet.

Og hun gør det ganske gratis.

For mens andre OL-deltagere er fuldtidsprofessionelle sportsfolk, må Madeleine passe sit job som client manager hos TV 2 og træne i Hvidovre i fritiden.

Det er tredje gang, at Madeleine deltager ved et OL, og også i år har hun sin søster Denise med på holdet, der drømmer om at tage Danmarks anden vinter-OL-medalje nogensinde med hjem til københavnerlejligheden og arkitektmanden Jesper Nordestgaard Dupont.

Sponsoreret indhold