Nu afsløres alt om Janet Jacksons liv og karriere: Fire timer lang dokumentar på trapperne

Foto: MEGA

Musikdokumentarer, der følgere unge stjerner og ikoniske kunstnere, er virkelig blevet en ting, som streamingtjenesterne har satset stort på i løbet af de seneste år.

Rækken af nylige ærlige portrætter tæller således dokumentarer om vidt forskellige artister som Justin Bieber, Travis Scott, Nina Simone, Lady Gaga og senest Billie Eilish.

Og om et par år får vi filmen om Janet Jackson.

Det skriver Deadline.

Det er A&E Networks, der står bag projektet, som lover et indblik i Janets liv og karriere, som vi aldrig før har set det.

Dokumentarfilmen, som er lavet over tre år, vil desuden omhandle hendes brors død, moderksab i en sen alder samt det generelt mytiske og problematiske familieliv hjemme hos The Jacksons.

En nøgen nipple

Endda hendes Super Bowl-uheld i 2004, hvor hun på scenen med kollega Justin Timberlake blottede et bryst, spiller en rolle.

Selvom vi må vente tålmodigt i minimum et år, før vi får filmen om Janets liv at se, så kan det godt være, at den 40-årige Timberlake skal begynde at spidse pennen og åbne en kladde til sin undskyldning.

For allerede i sidste måned måtte han i hvert fald undskylde sin opførsel i de yngre dage, da han blev ramt af massiv kritik oven på ”Framing Britney”.

Her italesatte han også det problematiske i fortællingen om ”nipplegate”, som uheldet ved sportsbegivenheden er blevet døbt.   

I omkring et halvt sekund var Janet Jacksons bryst blottet under halvlegsshowet i 2004. Efterfølgende blev hendes musik blacklistet fra flere radiokanaler og CBS, der broadcastede uheldet, måtte betale en svimlende bøde på over 3 millioner danske kroner (Foto: Mega)

I omkring et halvt sekund var Janet Jacksons bryst blottet under halvlegsshowet i 2004. Efterfølgende blev hendes musik blacklistet fra flere radiokanaler og CBS, der broadcastede uheldet, måtte betale en svimlende bøde på over 3 millioner danske kroner (Foto: Mega)

I sin brors skygge 

Nu kan man let komme til at tænke Michael Jacskon, når man nævner Janet. Men det er værd at minde sig selv om, at hun gennem sin solokarriere har solgt mere end 180 millioner albums, ligesom hun gennem sit liv har slået sine folder på det store lærred i film som ”Poetic Justice” og ”Nutty Professor.”

Janet, som selv blev mor i en alder af 50, mistede sin far Joe Jackson i 2018. Han var en central skikkelse I historien om bade Janet, Michael og resten af Jackson-familien. Kort efter hans død, trak hun sig fra musikken.

Som den alsidige stjerne hun er, har Janet selvfølgelig også prøvet kræfter med skuespillet i både film og serier. Her i \

Som den alsidige stjerne hun er, har Janet selvfølgelig også prøvet kræfter med skuespillet i både film og serier. Her i "Nutty Professor 2" fra 2000 (Foto: Mega)

Mystisk død

Spændende bliver det desuden at se, om ”Janet” kan kaster lys over Kongen af Pops død, som er mindst ligeså omgærdet af mystik, som resten af hans liv var det.

Store dele af hans obduktionsrapport og dermed også hans specifikke dødsårsag har været hemmeligholdt siden 2009, men dog kunne det allerede dengang konkluderes, at Michael Jackson blev dræbt af ”akut propofol forgiftning”.

Janet Jackson har sønnen Eissa med sin eksmand Wissam Al Mana.

Tante Janet omfavner lille Paris ved Michael Jacksons begravelse i juli 2009 (Foto: Mega)

Dokumentaren, der bærer den simple titel ”Janet” forventes at blive fire timer lang. Den får premiere over to aftener i 2022, og popstjernen har selv - sammen med den yngste Jackson-bror Randy - været med til at producere den.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close