Kendte6. maj 2021

Nu åbner biograferne endelig: 5 film du bare må se

Torsdag kan danskerne endnu en gang få lov til at gå i biffen igen, og der er i den grad mange gode film at vælge mellem
https://imgix.seoghoer.dk/mikkelsen_3_0.jpg
 (Foto: Henrik Ohsten)

Hvis du efterhånden har formået at gennemføre alle de tilgængelige streamingtjenester, så er der godt nyt.

Efter mange måneder med tomme biografsale er det nemlig endnu en gang tid til at kaste sig over de store biograffilm, og det kan de filmglade danskere gøre allerede fra torsdag, hvor biograferne åbner igen.

Og det er absolut ikke, fordi der ikke er nogle spændende film at kaste sig over. Ikke nok med at der er glædeligt gensyn med "Retfærdighedens ryttere", så er der også animationsfilm, science fiction og store dramaer på programmet.

Vi har her samlet fem film, som du især skal glæde dig til at opleve på det store lærred.

Derudover kan du også deltage i vores biokonkurrence, hvor du lige nu kan vinde billetter til den kommende film "Marco Effekten" med Ulrich Thomsen, Sofie Torp, Anders Matthesen og Zaki Youssef på rollelisten. Se, hvordan du deltager i konkurrencen lige her.

1) CHAOS WALKING

https://imgix.seoghoer.dk/9993_cw_still_cw-d28-20672r_dan-fin-nor-swe_.jpeg
 Foto: Nordisk Film

Mads Mikkelsen i rollen som Mayor Prentiss i "Chaos Walking". (Foto: Nordisk Film)

Mads Mikkelsen har et godt greb i Hollywood, og derfor kommer det ikke som en overraskelse for nogen, at "Druk"-stjernen medvirker i det nye sci-fi-drama "Chaos Walking.

Filmen har både "Star Wars"-stjernen Daisy Ridley og "Spider-Man"-stjernen Tom Holland på rollelisten og er sat et lille hop inde i fremtiden, hvor kvinderne er pist væk, og mændene er ramt af noget så mystisk som "støjen". De to hovedpersoner kaster sig ud på en hæsblæsende rejse i et forsøg på at flygte fra den farlige og desorienterende virkelighed, hvor alles indre tanker kan ses og høres af alle.

Se traileren til "Chaos Walking" her:

2) NOMADLAND

https://imgix.seoghoer.dk/nomadland-1-2192x1233.jpg
 Foto: 20th Century Studios

Frances McDormand vandt ved årets Oscar-uddeling prisen for bedste kvindelige hovedrolle. (Foto: 20th Century Studios)

Frances McDormand scorede sin tredje Oscar i hovedrollen som kvinden Fern, der mister alt og beslutter sig for at starte forfra som nomade.

"Nomadland" vandt hele tre Oscar-statuetter til årets prisuddeling for bedste hovedrolle, bedste instruktør og ikke mindst bedste film. Magter du ikke lige at kravle hele vejen i biografen, så kan du faktisk også opleve "Nomadland" på streaming, hvis du skulle være så heldig at være indehaver af et logind til Disney+.

Se traileren til "Nomadland" her:

3) PROMISING YOUNG WOMAN

https://imgix.seoghoer.dk/3245.jpg

(Foto: Ritzau Scanpix)

Carey Mulligan spiller rollen som den 30-årige Cassandra i thrilleren "Promising Young Woman", der har gjort det til sin livsmission at tage hævn for sin venindes voldtægt og død. Det resulterer i massevis af byture, hvor hun ikke har noget andet formål end at finde mænd og udstille dem, der prøver at udnytte kvinder.

"Promising Young Woman" har høstet flotte anmeldelser fra både de danske og udelandske kritikere og var i år nomineret til intet mindre end fem Oscars herunder årets bedste film.

Se traileren til "Promising Young Woman" her:

4) SOUND OF METAL

https://imgix.seoghoer.dk/sound-of-metal-2192x1233.jpg
 Foto: Camera Film

(Foto: Camera Film)

"Star Wars"-stjernen Riz Ahmed giver den gas som trommeslageren Ruben, der besidder et trommetalent ud over det sædvanlige. Desværre sker der det, der helst ikke skal ske for nogen - og slet ikke musikere. Han begynder at miste hørelsen. Han må derfor forsøge at finde ud af, hvordan han kan navigere i en verden, hvor lyd ikke længere eksisterer, og hvor det indre pludselig bliver noget helt andet.

"Sound of Metal" et er stærkt musikalsk drama, der desuden af klippet af vores helt egen, danske Mikkel EG. Nielsen, der som den første dansker nogensinde høstede en Oscar for bedste klipning ved årets uddeling.

Se traileren til "Sound of Metal" her:

5) RETFÆRDIGHEDENS RYTTERE

https://imgix.seoghoer.dk/2004281_rr_still_001-rr-photo-by-anders-overgaard_dan-swe-nor-fin_screen-fileminimizer.jpg
 Foto: Nordisk Film

(Foto: Nordisk Film)

Ikke just en helt spritny film, men ikke desto mindre værd at nævne. Danskerne får et glæderligt gensyn med "Retfærdighedens ryttere", der ikke nåede at have mange ugers spilletid i biograferne, inden coronarestriktionerne ramte for anden gang.

Anders Thomas Jensen, geniet bag "Blinkende lygter" og "Adams æbler", har endnu en gang skruet et komediedrama sammen, der viser livets absurditeter fra de helt rigtige sider. Mads Mikkelsen spiller hovedrollen som soldaten Mads, der på tragisk vis mister sin kone i en togulykke. Han slår sig derfor sammen med Otto, Lennart og Emmenthaler for finde hoved og hale i den konspirationsteori, de selv har skruet sammen.

Se traileren til "Retfærdighedens ryttere" her:

Sponsoreret indhold