Kendte 15. februar 2022

Novax Djokovic? Vil hellere opgive titler, end at få vaccinestikket

Tennisstjernen vil stadig ikke få coronavaccinen på trods af januars glippede Grand Slam-turnering. Nu er han klar til at droppe både Wimbledon og French Open.
Foto: MEGA

Det så længe godt ud for Novak Djokovic i starten af 2022.

Side om side med rivalerne Roger Federer og Rafael Nadal, var alle tre spillere på 20 Grand Slam-titler, og spørgsmålet var ikke om, men hvornår en af dem skulle bryde den magiske tyvetitels-grænse.

Men ak. Et vaccinekrav ved indrejse til Australien satte en stopper for verdenslisten nummer 1, som ikke fik lov at deltage ved den store turnering, som i stedet blev vundet af netop Nadal.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

vil ikke lade sig vaccinere

Selv om den manglende vaccine altså potentielt kostede et tennistrofæ, har det ikke ændret serberens holdning til vacciner. Det forbliver nemlig et nej tak til stikket.

BBC har foretaget et interview med tennisstjernen og her spørger det engelske medie direkte, om han var klar til at ofre flere turneringer for at forblive vaccinefri.

- Ja. Det er den pris, jeg er villig til at betale, svarer Djokovic.

Nu er det så kommet frem, at stjernen er villig til at opgive to andre Grand Slam-titler i vaccine-kampen.

Det gælder turneringen French Open samt verdens mest prestigefulde tennisturnering Wimbledon.

Det skriver Sky News.

- har aldrig været imod vaccination

Novak Djokovic understreger, at han ikke vil sættes i forbindelse med antivax-bevægelsen, men vil stå fast på hans ret til at fravælge vaccinen.

- Jeg har aldrig været imod vaccination. Men jeg har altid støttet friheden til at vælge, hvad du putter i din krop, siger Djokovic.

Den 34-årige serber fortæller, at han håber vaccinationskravet i visse turneringer kan ændre sig, men understreger, han er klar til at lade drømmen om at blive den mest vindende mandlige tennisspiller gå tabt.

Sponsoreret indhold