Kendte20. juli 2021

Norske kvinder nægter at bære trusser: Nu får de bøde

Det norske landshold i beachhåndbold har fået en bøde, fordi de bar shorts i stedet for bikinitrusser
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20190707-172627-l-1920x1280we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Det norske kvindelandshold i strandhåndbold kan se frem til en bøde på mere end 11.000 kroner, fordi de bar "for lange" shorts ved dette års EM-bronzekamp.

Holdet nægtede at bære de traditionelle bikinitrusser, som normalt bæres af alle spillere, og det betyder ifølge det EHF (European Handball Federation, red.), at det norske landshold har overtrådt nogle regler, de nu må bøde for.

- Det er i strid med reglerne om atleternes uniform i Det Internationale Håndboldforbunds (IHF) regler inden for beachhåndbold, skriver EHF i afgørelsen på sin hjemmeside.

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/20190707-172542-l-1920x1280we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Sådan ser uniformerne normalt ud, men for det norske landshold er shorts at foretrække. (Foto: Ritzau Scanpix)

- I bronzekampen mod Spanien søndag spillede det norske hold i shorts, der ikke stemmer overens med uniformreglementet for atleter, der er bestemt af IHF's regler for strandhåndbold, skriver EHF desuden i en pressemeddelelse.

Forud for kampen tog det norske landshold kontakt til EHF for at få tilladelse til at spille i shorts, men fik besked på, at det ville resultere i bøder, såfremt de spillede i andet slags tøj.

Det betyder, at Norges Håndfoldforbund vidste, at en bøde var på vej til spillerne, hvis de valgte at spille i shorts.

- Men jeg synes, at det er lidt urimeligt og uklogt at give sådan en bøde til en gruppe kvinder, der kæmper for naturlige rettigheder, siger præsident i forbundet Kåre Geir Lio til VG.

Sådan så de norske spillere ud i deres shorts:

Artiklen fortsætter efter billedet...

Reglerne for spillernes tøj er bestemt ud fra princippet om, at kvinderne skal bære bikini, når de spiller. Toppen skal sidde tæt og være med dybe udskæringer under armene, mens underdelen - trussen - må være max ti centimeter i bredden.

For mændende derimod gælder reglen, at spillerne skal bære shorts og tanktop uden ærmer.

Artiklen fortsætter efter opslaget...

På Twitter kalder Norges kultur- og ligestillingsminister Abid Raja (V) situationen for latterlig.

- Hold da op så mange holdningsændringer, der er behov for i det gammeldags internationale alderdomsforbund inden for idrætten. Det værste er, at de bare slet ikke forstår ligestillingen, skriver han.

En talsmand for EHF, Andrew Barringer, meddeler til DailyMail, at der lige nu og i de kommende måneder vil blive arbejdet på at lave om reglerne, så alle spillere vil føle sig imødekommet og ligeværdige.

Sponsoreret indhold