Kendte16. november 2022

Norsk "Stormester"-vært meldt til politiet efter hændelse på natklub: - Du er for mørk til at være her

Komikeren Atle Antonsen lægger sig fladt ned og siger undskyld i et opslag på Facebook
På norsk hedder underholdningsprogrammet "Stormester" "Kongen befaler". Her er Atle Antonsen vært. 
På norsk hedder underholdningsprogrammet "Stormester" "Kongen befaler". Her er Atle Antonsen vært.
 Foto: Discovery Norway

53-årige Atle Antonsen er en af Norges allermest kendte og populære tv-personligheder, men nu er han endt i et massivt stormvejr – og sågar nu meldt til politiet.

Det skyldes, at han under en bytur gik til angreb på en anden kendt skikkelse – den 25-årige norsk-somaliske debattør, Sumaya Jirde Ali.

Hele optrinnet, som Atle Antonsen siden har beklaget dybt i et opslag på sine sociale medier, udspillede sig for tre uger siden, da den unge debattør befandt sig på baren Boca i Oslo med sin veninde Cathrine Linn Kristiansen, der er leder af den feministiske organisation Kvinnefronten.

Det skriver NRK.

Da de to kvinder møder den 53-årige Atle Antonsen, udvikler situationen sig i en ubehagelig retning. I et opslag på Facebook, skrev Sumaya Jirde Ali, at hun siden episoden har været i tvivl om, hvorvidt hun skulle berette offentligt om det.

Hun har dog fundet oplevelsen så grænseoverskridende, at hun har haft svært ved at spise, sove og at være til stede i private og professionelle sammenhænge siden.

”Hold din fucking kæft”

Desuden finder hun det ikke retfærdigt, at det er hende og ikke Antonsen, som skal ”bære på det”, som hun skriver.

Ifølge hende kom den norske komiker og tv-vært hen til hende og venindens bord i løbet af aftenen. Debattøren har mødt Atle Antonsen før, og han har endda bakket hende op førhen, når hun har været i modvind i den offentlige debat.

Hun skriver dog, at situationen på baren i den norske hovedstad spidsede til, da han begyndte at tale til hende på engelsk – og hun efterfølgende svarede på norsk.

Herefter skulle Antonsen havde råbt ”Hold din fucking kæft” flere gange, mens spyttet stod ud af munden på ham.

Han spurgte angiveligt de ”tre hvide gæster” ved nabobordet, om ikke Sumaya Jirde Ali var for ”mørkhudet” til at være der, ligesom han også direkte siger til hende:

”Du er for mørk til at være her.”

– Jeg troede næsten ikke det, jeg hørte, skriver Ali i sin lange beretning om aftenen for tre uger siden.

Atle Antonsen har efterfølgende skrevet et undskyldnings-opslag, hvori han blandt andet skriver:

– Jeg undskylder i hvert fald dybt, hvis det endte med, at jeg sårede dig.

Fritaget fra radiojob

I opslaget, som han delte tirsdag, fortsatte han:

– Hvad, der skulle være en hyggelig aften med øl og samtale, endte i katastrofe. Det kan jeg takke en person for: mig selv. Ofret for katastrofen er Sumaya Jirde Ali. Denne aften mødte hun en fuld komiker, som lirede helt utroligt dumme ting af.

Den 53-årige komiker fortæller videre, at han nu vil se på sit forhold til alkohol.

– Jeg troede aldrig, at det kunne være muligt for mig at være racist. Efter denne aften og disse idiotiske kommentarer indser jeg, at jeg er nødt til at gå et par runder med mig selv, skriver han.

Denne aften mødte hun en fuld komiker, som lirede helt utroligt dumme ting af

Atle Antonsen beklager sin opførsel 

Men denne slags kontroverser, og graden af beskyldninger tage i betragtning, stopper diskussionen ikke bare ved de to.

Hos Discovery, hvor Atle er ansat som vært på den norske udgave af opgaveunderholdningsprogrammet ”Stormester” – der i nabolandet hedder ”Kongen befaler” finder man opførslen ”uacceptabel”.

Skandalen har også afstedkommet, at Antonsen i øjeblikket er ”fritaget” fra sin tjans som vært på radioprogrammet ”Misjonen” på det norske P4, mens beslutningen om eventuel sigtelse falder på plads.

Sponsoreret indhold