Kendte14. april 2024

Noget er vigtigere: Amalie Dollerups søn kommer først

Skuespilleren er blevet voksen i løbet af tv-seriens år – og hun har lært at prioritere i livet
I privaten er det Andreas Jebro, 39, der har slået pjalterne sammen med Amalie Dollerup. De arbejder begge som skuespillere og bor i Virum sammen med deres søn August.
I privaten er det Andreas Jebro, 39, der har slået pjalterne sammen med Amalie Dollerup. De arbejder begge som skuespillere og bor i Virum sammen med deres søn August.
 Foto: Mikael Rieck

LÆS OGSÅ: Amalie Dollerup siger farvel til Amanda på "Badehotellet"

Den virkelige Amalie Dollerup og ”Badehotellets” Amanda er begge blevet modne kvinder i de 10 år, hvor TV 2-serien er blevet til.

– Jeg var 26, da jeg var til casting, og nu er jeg snart 38. Det er nogle år i alles liv, som er ret udviklende. Jeg fik vores søn August, da jeg var 33, og så kommer der et andet fokus i ens liv. Der er noget, der er vigtigere, siger Amalie Dollerup til SE og HØR, da vi mødes for at se tilbage på de år, der er gået siden første sæson.

Skuespilleren kan sagtens se dig selv i Amanda, som hun har elsket at spille.

– Vi har haft nogle paralleller. Hun skulle også finde ud af, hvem hun var og hvad for et liv hun ville leve. Sådan har jeg også skulle finde ud af tingene undervejs i de her 11 år helt personligt, men også rent arbejdsmæssigt, erkender Amalie Dollerup.

Det bliver intenst for Uwe og Amanda i den 10. sæson af ”Badehotellet”, hvor de kæmper for deres kærlighed.
Det bliver intenst for Uwe og Amanda i den 10. sæson af ”Badehotellet”, hvor de kæmper for deres kærlighed.
 Foto: Mike Kollöffel / TV 2

Et stort puslespil

”Badehotellet” har i årevis fyldt rigtig meget af hendes arbejdsliv, men der har også været perioder, hvor hun har dobbeltjobbet med teater eller revyarbejde efter optagelser til tv-serien.

Men efter nu fireårige August kom til verden blev det rollen som mor, der var den vigtigste. Derfor håber hun også, at der nu venter flere job på tv og i film til hende.

– Det er et stort puslespil vi har, hvis vi begge skal være på scenen om aftenen, forklarer Amalie, der privat danner par med Andreas Jebro, der også er skuespiller.

– Jeg har også en større lyst til at lave noget om dagen. Det er også af familiemæssige årsager, siger Amalie, der også har planer optræde med sang.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-04-12/_han1639.jpg
 Foto: Hanne Juul

Velforberedt samarbejde

– Vi har det supersjovt sammen, og vi er meget ens arbejdsmæssigt, siger Amalie Dollerup om tyske Anton Rubtsov, 37, der spiller Uwe Kiesling.

De fik et nært forhold under optagelserne.

– Han er mega velforberedt – ligesom mig, og han har humor og er nysgerrig.

Nu er det samarbejdet dog slut, men de håber, at de ses, hvis han kommer til København, eller hvis hun tager på ferie i Berlin med sin familie.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-04-12/183631.jpg
 Foto: Mike Kollöffel/TV 2

Uventet kram

– Jeg har mange yndlingsscener. Det er nok mest der, hvor det bliver lidt overraskende og karaktererne går i en anden retning.

I sæson seks finder Amanda ud af, at Max har været hende utro og skal have barn med en anden, og da hun fortæller det til sin far, tror man, han vil sige, at hun har jokket i spinaten.

Men han går modsat og siger: ”Han når dig ikke til sokkeholderne og giver hende et kram. Det er så fint, når man tænker på alle de skænderier, som de har haft, fremhæver Amalie.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-04-12/402995980_1031032304715722_2078364397795451018_n-1.jpg
 Privatfoto

Amandas forlovelsesring

Både på ”Badehotellet” og i Amalies virkelige liv har der været forlovelser i årene, der er gået.

– For en del år siden fik jeg Amandas forlovelsesring, da jeg selv blev forlovet, og hun skulle ikke bruge den mere. Hun havde været forlovet med grev Ditmar, og så blev hun skilt, forklarer Amalie, der bruger ringen ved særlige lejligheder.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-04-12/amalie-dollerup-og-anne-louise-hassing-badehotellet-turne-bb-12.jpg
 Foto: Søren Jul Lamberth

Stor tillidserklæring

Da Amalie fik rollen som Amanda, havde hun masser af erfaring som barneskuespiller, men hun skulle finde sine ben som voksenskuespiller.

– Jeg står med taknemmelighed over at få lov til at arbejde med så dejlige mennesker både foran og bag kameraet. Jeg ser det som en stor tillidserklæring fra forfatterne, at jeg fra starten var en forkælet teenagepige, men de så mulighederne i at udvikle hende, lyder det fra Amalie, der havde været færdiguddannet i to år, da hun begyndte på ”Badehotellet”.

Sponsoreret indhold