Kendte4. januar 2022

Nirvana-"baby" Spencer Elden sagsøgte bandet: Nu er han afvist

Elden, der prydede det ikoniske pladecover i 1993 har fået afslag på søgsmålet, som han rettede mod rockbandet Nirvana for måneder tilbage
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200818-110433-1-1920x1280we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Det er 30 år siden, han som spædbarn svømmede efter en pengeseddel på en fiskekrog i en isblå swimingpool på omslaget til Nirvanas legendariekse ”Nevermind”. Og Spencer Elden jagter stadig den store pengegevinst.

Seneste i august, da han stævnede de tidligere medlemmer af bandet for et samlet erstatnmingskrav på 2,5 millioner dollar – svarende til knap 16, 5 millioner danske kroner.

Men det krav er nu blevet afvist af dommer Fernando M. Olguin fra California District Court.

Det skriver The Guardian.

Årsag bag søgsmålet? Spender Elden mente, at hans navn for altid vil blive kædet sammen med det pågældende pladecover, og at hans identitet blev udnyttet kommercielt, mens han stadig var mindreårig og ude af stand til at give samtykke.

Spencer Elden gik endda så langt i søgsmålet som at kalde det børnepornografi, fordi hans kønsdele er blottet på billedet, hvilket han efterfølgende har kunne fortælle, har givet ham livslange skader.

Skandaløst!

Søgsmålet provokerede dog allerede tilbage i august advokaten Jamie White, der har repræsenteret tusinder af ofre for børnemisbrug, til New York Post.

som han kalder søgsmålet for "skandaløst på så mange plan".

- Jeg har aldrig set et mere krænkende og useriøst søgsmål i hele min karriere, siger Jamie White.

- Det her handler kun om penge. Jeg tænker, at retten afviser det, fordi det er useriøst og krænkende overfor os, der har kæmpet for at beskytte børn mod det misbrug, som de påstår, der er tale om her, lød det fra ham.

Billedet på det i dag verdensberømt pladecover er taget af fotografen Kirk Weddle i 1991.

null

Sponsoreret indhold