Kendte17. januar 2023

Nikolaj Lie Kaas med bøn: Slå ikke over på "Masterchef" for hurtigt

Den danske skuespiller, som senere i år er aktuel som tv-serieinstruktør, er netop blevet udtaget i en ny særlig kategori til filmfestivalen i Berlin
Nikolaj Lie Kaas nyder allerede anerkendelse for sin kommende TV 2-serie "Agent"
Nikolaj Lie Kaas nyder allerede anerkendelse for sin kommende TV 2-serie "Agent"
 Foto: Mikael Rieck

Før de danske tv-seere får glæden af den stjernebesatte dramakomedieserie ”Agent”, er det publikum ved den prestigefyldte filmfestival Berlinalen, der har fornøjelsen.

Det er den danske skuespiller Nikolaj Lie Kaas, der har skrevet såvel som instrueret den imødesete TV2-serie.

Udover visning af de to første afsnit for gæster og verdenspressen, så er TV2-serien udtaget i en særlig kategori ved filmstivalen.

Det skriver TV 2 i en pressemeddelelse.

Det drejer sig om programsektionen 'Berlinale Series', hvor ”Agent” er udtaget sammen med seks andre internationale serier. Her vil den konkurrere om den nystiftede pris.

"Agent" følger den noget pressede Joe (i skikkelse af Esben Smed), der arbejder som agent for kunstnere i underholdningsbranchen. Det er blandt andet forholdet til datteren (spillet af Selma Sol í Dali Pape), som han kæmper med at finde ove
"Agent" følger den noget pressede Joe (i skikkelse af Esben Smed), der arbejder som agent for kunstnere i underholdningsbranchen. Det er blandt andet forholdet til datteren (spillet af Selma Sol í Dali Pape), som han kæmper med at finde overskud til
 Foto: Henrik Ohsten, Zentropa, TV 2

Håber på en chance hos danskerne

Nikolaj Lie Kaas, der har instrueret seriens stjerner – blandt andre Esben Smed, Dar Salim, Julie Agnete Vang og Selma Sol í Dali Pape – er stolt og beæret over at være blevet udtaget til prisen.

Men han håber også, at dramakomedieserien vil blive en succes blandt danskerne hjemme i stuen og ikke kun hos den fornemme prisjury i Berlin.

– Jeg er beæret over, at ”Agent” er udtaget og er stolt over og glad for, at de har tænkt på os i denne fornemme sammenhæng. ”Agent” er lige dele humor og alvor, og jeg håber, at publikum vil give den en chance og ikke slår over på ”Masterchef” alt for hurtigt, siger Nikolaj Lie Kaas, der selv vil være til stede ved uddelingen i Berlin.

Nikolaj Lie Kaas har instrueret blandt andre skuespilkollegaen Esben Smed i "Agent"-scenerne 
Nikolaj Lie Kaas har instrueret blandt andre skuespilkollegaen Esben Smed i "Agent"-scenerne
 Foto: Henrik Ohsten, Zentropa, TV 2

Ikke helt efter planen

Nikolaj Lie Kaas har både skrevet og instrueret ”Agent”, som har Esben Smed i hovedrollen som Joe, der arbejder som agent for kunstnere i underholdningsbranchen. Agentfirmaet er et gammelt familieforetagende, der ejes af Joes mor, Vibeke, men Joe har store drømme og planer med firmaet.

Desværre går det ikke helt efter planen. Artisterne truer med at forlade firmaet, gælden vokser og vokser, og hans mor har trådt på bremsen. Privat kører det heller ikke, for Joe skal som delefar finde tid og overskud til sin datter, og ekskonen Hannah truer med at hive ham i Familieretshuset for at begrænse samværet.

Men Joe giver aldrig op, og med ukueligt gå-på-mod og stor optimisme kæmper han videre.

Serien – der består af otte afsnit - får premiere på TV 2 PLAY og TV 2 senere på året.

Sponsoreret indhold