Kendte27. juli 2020

Nikolaj Coster-Waldau fylder 50: Jeg er meget heldig

Skuespilleren forelskede sig i Nukâka i det øjeblik, han så hende – for 23 år siden.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/nicolaj.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

De mødte hinanden under optagelserne til radiospillet ”Ørnekaldet” i 1997 – og for Nikolaj Coster-Waldau var det kærlighed ved første blik.

Selv om han endnu ikke havde talt med Nukâka, der dengang hed Motzfeldt til efternavn, sagde han ifølge et interview med Ud & Se ”jeg skal giftes!”, da han efterfølgende trådte ind på teatret Mungo Park, hvor han havde prøver på stykket ”Love Story”.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/nicolaj_3.jpg
 (Foto: MEGA)

Hjem i Hollywood
Sidste år kom det frem, at Nikolaj Coster-Waldau havde købt et hus i Los Angeles.
– Jeg kan jo ikke regne med, at HBO indlogerer mig på et hotel længere. Så vi har fået et sted her, som er helt vidunderligt. Jeg har altid elsket at være her, og nu skal jeg bruge endnu mere tid her, når jeg skal lave teaterstykket, har han fortalt til magasinet Haute Living.
Det er Shakespeare-stykket ”Macbeth”, som stjernen skal spille i Los Angeles’ Geffen Playhouse. Det skulle have haft premiere den 16. juni, men blev udskudt pga. coronapandemien.
Her ses stjernen og hustruen til Emmy Awards 2019 i september. (Foto: MEGA)

– Det har helt sikkert givet os en masse problemer senere i vores liv, for jeg var overdrevet forelsket, og vi kendte nærmest ikke hinanden. Nukâka fik derefter rollen i en film, jeg skrev på sammen med Simon Staho, ”Vildspor”, hvor hun spillede min kæreste. Vi blev også kærester ret hurtigt i virkeligheden. Filmindspilningerne i Island sluttede med, at jeg friede til hende, fortæller Coster-Waldau til Ud & Se.

Modsætninger

For Nukâka var det dog ikke kærlighed ved første blik, da hun og Nikolaj mødte hinanden.

− Han sagde til sine kolleger samme dag, at han havde mødt kvinden, han skulle giftes med. For mig var det ikke bang, som han påstår. Det ved jeg ikke, om jeg har prøvet. Men han var jo sød og charmerende, og da jeg først begyndte at åbne op …, sagde hun i 2013 til ALT for damerne.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/safina.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Interessen for skuespil ser ud til at være gået i arv. Parrets yngste datter, Safina Coster-Waldau, 16, kunne således i 2018 ses i DR-julekalenderen ”Theo og den magiske talisman”, hvor hun havde en af hovedrollerne som Simone. (Foto: Thomas Laursen)

− Jeg kan huske, at han aede mig hele tiden. Der var hele tiden en hånd. De første gange, vi sov sammen, vågnede jeg om natten ved, at han strøg mig over ryggen, mens han sov. Det blev jeg meget forelsket i. Han er det modsatte af, hvad jeg er. Han er meget positiv, mens jeg er den bekymrede, følsomme type.

Hun kaldte det ”en chance, vi tog”, da Nikolaj efter bare fire måneder friede, og hun sagde ja.

Ikke altid nemt

Året efter, nærmere bestemt den 6. juni 1998, sagde parret ja til hinanden, og siden blev de forældre til døtrene Filippa, 19, og Safina, 16.

I dag bor familien i Lyngby nord for København, ligesom Coster-Waldau sidste år købte en bolig i Los Angeles. Derudover har familien et sommerhus i Grønland, hvor Nukâka kommer fra, og et sommerhus på Orø.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/726741_954511_3744x5616.jpg
 (Foto: HBO Nordic)

Fed formue
Coster-Waldau har tjent godt på ”Game of Thrones” – og sitet Celebrity Net Worth anslår, at danskeren har en formue på lidt over 100 millioner kroner.
– Jeg har betalt lånet på mit hus, og jeg skylder ingen penge, hvilket er fantastisk. Men jeg har ikke rigtig ændret noget ved mit liv. Jeg har været i stand til at hjælpe nogle familie-medlemmer, hvilket er vidunderligt, men jeg har ingen intentioner om at ændre mine leveforhold, for det gør ingen forskel, har han fortalt til ALT for damerne. (Foto: HBO Nordic)

Ifølge stjernen har hustruen måttet tilsidesætte sin karriere som sangerinde og skuespiller, fordi han rejser så meget.

– Jeg ville selvfølgelig lyve, hvis jeg sagde, at der ikke har været nogen form for konflikter. Hun er ikke en kvinde, der siger: ”Tag du bare af sted, og gør det, du skal.” Det er ikke altid nemt, men det er mit valg, og jeg må stå ved mit valg og ikke sige: ”Det er så svært for mig at være væk fra min familie.” For hvis det er så hårdt, så lad være med at gøre det, fortalte han sidste år til ALT for damerne.

Heldig husbond

Her lagde han ikke skjul på, hvor højt han elsker sin hustru.

– Jeg er meget, meget heldig med min kone.

Det lyder næsten, som om jeg taler om en bil: ”Jeg er meget heldig med min bil” – men det er ikke sådan ment. Jeg elsker min kone, og jeg forelskede mig i hende i det øjeblik, jeg så hende. Det er lang tid at være gift i 22 år, men hun har ikke smidt mig ud endnu, hvilket er et godt tegn. Og jeg er virkelig stolt af mine to døtre, fortalte han til bladet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/20200304_dm_premiere_paa_krudttoenden_019.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Flyver fra reden
Skuespilleren med fru Nukâka, parrets datter Filippa, 19, og hendes kæreste Otto til premiere på filmen ”Krudttønden” i begyndelsen af marts.
– Den største forandring i mit liv lige nu er min familiestruktur. Den ene af mine døtre er blevet voksen og flyver fra reden. Glem ”Game of Thrones” – det (at hun flytter, red.) er mere overvældende og mere livsforandrende, end at et eller andet tv-show slutter, sagde Nikolaj Coster-Waldau i maj til magasinet Haute Living. (Foto: Dan Mariegaard)

Ifølge ”Game of Thrones”-stjernen skal hemmeligheden bag deres lange forhold findes i ”tusindvis af små detaljer” – men han nævner selv deres historie sammen.

– Det har en enorm værdi, at jeg har delt mit liv med Nukâka i så lang tid, fordi mit arbejdsliv er så fragmenteret. Men fundamentet er, at vi elsker hinanden, siger han til Ud & Se.

Sponsoreret indhold