Kendte11. februar 2023

Nicklas Sonne stiller op i “Melodi Grand Prix”: En unfair konkurrence

Rocksangeren fra Greve mener, at DR forskelsbehandler deltagerne inden aftenens konkurrence
Nicklas Sonne retter kritik mod DR i forbindelse med "Melodi Grand Prix".
Nicklas Sonne retter kritik mod DR i forbindelse med "Melodi Grand Prix".
 Foto: Mikkel Laumann/DR

En noget usædvanlig artist skal i aften på scenen, når det danske “Melodi Grand Prix” kører over skærmen. Rocksangeren Nicklas Sonne stiller op med sin sang “Freedom”.

Hans sang er en af de otte, der i aften skal konkurrere om at repræsentere Danmark i den internationale sangkonkurrence, der bliver holdt i Liverpool i maj måned.

Men den langhårede rockdeltager mener dog ikke, at alt ved konkurrencen er fair.

Hundredvis af afspilninger bagud

Tidligere i dag kunne Ekstra Bladet skrive, at der er stor forskel på, hvor mange gange de forskellige artisters sange er blevet spillet på DRs egne kanaler. Og Nicklas Sonne er en af de artister, der ikke er blevet spillet særlig meget.

Ifølge artiklen er hans sang “Freedom” kun blevet spillet 27 gange op til aftenens show, mens nogle af hans konkurrenter har fået en del flere afspilninger.

For eksempel har bookmakernes favoritter til at vinde, søstrene Sara og Brynja fra gruppen Eyjaa, blevet spillet mere end 500 gange.

Og det er ikke fair, mener Nicklas Sonne.

Danskerne har ikke haft ligeså meget mulighed for at blive eksponeret for Nicklas Sonnes sang på DRs kanaler som andre artisters bidrag i sangkonkurrencen.
Danskerne har ikke haft ligeså meget mulighed for at blive eksponeret for Nicklas Sonnes sang på DRs kanaler som andre artisters bidrag i sangkonkurrencen.
 Foto: Mikael Rieck

– Det er lidt sjovt, for det er faktisk noget af det, min sang handler om. Det med at kæmpe for en drøm og alligevel blive trukket ned. Nogle gange føler man bare, man kæmper mere end andre, og det er fuldstændig det samme her, fortæller han til SE og HØR, da vi møder ham i Næstved Arena inden showstart.

– Det rører mig, men det rører mig ikke så meget. Jeg synes det er fedt bare at være med, men at der er så stor forskel på antal afspilninger er lidt … fjollet.

Synes du, det er unfair?

– Ja, det synes jeg faktisk, det er.

Til Ekstra Bladet fortæller DR, at de forskellige kanaler har redaktionel frihed til selv at vælge, hvad de vil spille, og der ikke er tale om en skævvridning af konkurrencen.

"Melodi Grand Prix" løber af stablen i aften i Næstved Arena, og hele showet kan ses på DR1.

Sponsoreret indhold