Kendte7. maj 2021

New York City vil tilbyde vacciner til turister

Hvis det står til borgmesteren i New York City, så skal byens turister tilbydes en vaccine mod coronavirus
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20210407-211648-l-1920x1280we.jpg
 Foto: Spencer Platt/AFP/Ritzau Scanpix

Hvis du ikke kan vente med at få en coronavaccine i Danmark, så kan der være god grund til at pakke tasken og rejse til New York City.

Den amerikanske metropol planlægger at tilbyde deres turister et skud med coronavaccine som en måde at tiltrække flere turister til fod til byens attraktioner.

Sådan lyder det fra byens borgmester, Bill de Blasio, skriver blandt andet The Wall Street Journal.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mega666725_008.jpg
 Foto: MEGA

Efter planen kan turisterne snart få sig et stik mod coronavirus i blandt andet Central Park i New York City. (Foto: MEGA)

Der kommer til at blive sat busser op som en slags mobile vaccinationscentre ved Central Park, Empire State Building og ved andre af byens turistmagneter.

Bill de Blasio tror på, at vaccinationstilbuddet vil sende et positivt signal og tiltrække flere turister til byen, der som mange andre byer har oplevet et kæmpe fald i turismen under coronapandemien.

Man skal dog være opmærksom på, at det bliver Johnson & Johnson-vaccinen, som turisterne får tilbudt.

Den vaccine blev skrottet i det danske vaccinationsprogram, da de danske sundhedsmyndigheder vurderede, at risikoen for sjældne blodpropper ikke var vaccinens fordele værd.

I USA valgte man ligesom i Danmark at sætte vaccinen på pause, da de sjældne bivirkninger skulle undersøges nærmere, men amerikanerne genoptog brugen af vaccinen efter 11 dages pausering.

En til gengæld meget positiv side ved Johnson & Johnson-vaccinen er, at man kun behøver ét stik for at få vaccinens fulde effekt. Altså skal man ikke retur for at få stik nummer to.

Tiltaget skal dog statsgodkendes, før det kan blive en realitet. Som reglerne er nu, er det kun de borgere, der bor eller arbejder i staten, der kan få vaccinen tilbudt.

Selvom det lige skal have en officiel godkendelse, kan forslaget allerede blive til virkelighed i løbet af weekenden.

Borgmesteren i New York City er ikke den første til at få den smarte idé for at tiltrække flere turister. I delstaten Alaska vil man give alle turister, der ankommer efter 1. juni, en gratis coronavaccine fra enten Pfizer eller Moderna.

Det danske Udenrigsministerium fraråder alle ikke-nødvendige rejser til USA på grund af coronavirus. Undtaget er erhvervsrejsende, færdigvaccinerede og deres medrejsende børn under 18 år samt tidligere smittede med fast bopæl i Danmark.

Sponsoreret indhold