Kendte 18. januar

Nettet strammes om Prince Andrew: Længeventet dokumentar kan give svar

Millioner af britiske tv-seere holder i disse øjeblikket vejret, mens de venter på nye detaljer i sagen om Jeffrey Epstein, Ghislaine Maxwell og prins Andrew
Foto: MEGA

Beskyldninger om seksuelt misbrug og overgreb har længe hængt som en sort sky over prins Andrew.

I aften – klokken 22 dansk tid – kan hele verden muligvis få flere detaljer om de mange voldsomme anklager, når en dokumentar med titlen ”Ghislaine, Prince Andrew and the Paedophile” får premiere på ITV.

Her vil blandt andre prinsens ekskæreste Lady Victoria Hervey udtale sig om tiden, hvor især Ghislaine og Jeffrey hvervede – i flere tilfælde – mindreårige piger til middage, massage og sex.

I en teaser forud for dokumentaren fortæller Hervey, at Ghislaine Maxwell brugte hende som ”lokkemad” for Epsteins venner, og at medlemmer af den pædofile inderkreds ”sad tilbagelænet og ventede på, at hun havde været ude og fiske”.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ingen anelse

Den 44-årige tidligere model og ”it-girl” er født ind i det britiske aristokrati, og dannede i en overgang par med dronning Elizabeths næstældste søn, prins Andrew.

De mødtes ifølge Victoria Hervey for 20 år tilbage, hvor hun var ”ung og naiv”, som hun beskriver det.

Artiklen fortsætter under billedet: 

Foto: MEGA

Lady Victoria Hervey blev ifølge hende brugt som "madding", når der skulle lokkes folk - især yngre kvinder - til Epsteins bord (Foto: MEGA)

I det offentliggjorte smugkig på interviewet, som Daily Mail har fået adgang til, fortæller Hervey desuden, at hun ikke havde nogen anelser om de frygtelige ting, som tilsyneladende er foregået mellem det tidligere kærestepar Ghislaine Maxwell og Jeffrey Epstein – og detaljerne om at de skulle have stået bag sextrafficking og talrige overgreb på helt unge piger.

Lady Victoria Hervey ser Ghslaine som et “offer” og en ”syndebuk” i sagen.

- Hun var et offer, som så blev medskyldig, da hendes rolle ændrede sig, fordi de ikke længere var i et forhold. Hun skiftede på en måde side. Jeg ser også hende som offer, siger hun.

Ifølge hende arbejdede Maxwell og Epstein som et makkerpar, når de skulle i kontakt med unge piger.

Artiklen fortsætter under billedet: 

(Foto: Us Attorney Office/Zuma/Ritzau Scanpix)

Ghislaine og Jeffrey.
(Foto: Us Attorney Office/Zuma/Ritzau Scanpix)

Mistede titler

61-årige Prins Andrew er under anklage for at have forgrebet sig på Virginia Giuffre, tidligere Roberts, efter hun i en alder af bare 16 år blev udsat for sextrafficking af milliardæren Epstein.

Mens rigmanden Jeffrey Epstein aldrig nåede at blive dømt, før han døde i sin fængselscelle i 2019, sidder Maxwell fængslet, efter hun blev kendt skyldig i manipulation og ”rekruttering” af unge piger til Jeffreys overgreb. Hun venter stadig på strafudmålingen, men kan risikere op til 65 års fængsel.

Prins Andrew har mistet sin titel som ”Hans kongelige højhed” og bliver anset for civil. Han har mistet sine militære og royale titler.

Sponsoreret indhold