Netflix sagsøgt: ”Cuties” er for cute

Foto: Netflix

I lang tid inden den franske film ”Cuties” havde premiere hos streaminggiganten Netflix, var debatten i gang om, hvorvidt Netflix skulle boycottes.

Brugere på sociale medier var nemlig ikke enige i valget af plakat for filmen, der viste filmens 11-årige hovedpersoner posere seksuelt udfordrende i meget lidt tøj.

Det fik da også Netflix til at undskylde valget af plakaten.

Men nu er den altså gal igen.

For ”Cuties” handler om den 11-årige Amy, der er flyttet ind i en ny lejlighed i et socialt boligbyggeri i Paris med sin senegalesiske immigrantfamilie, og i et oprør mod sin families meget muslimske syn på kvinder vælger hun at blive en del af den rebelske pigegruppe ”Cuties” fra sin skole, der træner til en dansekonkurrence.

Dette indebærer alt fra twerking til fingre i munden og klask bagi - alt sammen udført i minimalt og meget småt tøj.

Og det er netop dét, der har fået en storjury fra Texas til at sagsøge mediegiganten.

Artiklen fortsætter under billedet...

Det var denne plakat, der skabte stor diskussion tilbage i sommermånederne, inden filmen havde premiere hos streaminggiganten. Foto: Netflix

- Tiltalen sker på baggrund af promovering af filmen ”Cuties” i Tyler County, Texas, lyder det blandt andet i pressemeddelelsen fra distriktadvokaten.

Så selvom plakaten blev ændret, så er det netop promoveringsmaterialet, som Netflix nu sagsøges for.

Bad om efterforskning

Allerede tilbage i starten af september valgte Ted Cruz, der er amerikansk senator og har repræsenteret Texas siden 2013, at skrive et offentligt brev til justitsministeriet, hvor han anmodede om en større efterforskning af både produktionen og ikke mindst distributionen af filmen.

- Netflix tilbyder lige nu streaming af en film kaldet ”Cuties”, der seksualiserer unge pige gennem dansescener, der simulerer seksuelle aktiviteter, og der er en scene, hvor en mindreårig viser sine bare bryster, skriver han blandt andet i brevet, men det er altså først nu, at Netflix rent faktisk står overfor en tiltale.

Trods anklagerne står Netflix dog fast ved valget om at vise den franske film instrueret af Maïmouna Doucouré.

Det fortæller de i et nyt interview med Variety.

- ”Cuties” er en social kommenterende film mod seksualiseringen af unge børn. Denne anklage er uden hold, og vi står ved filmen, lyder det fra Netflix.

Se hele traileren til den omdiskuterede film herunder:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close