Kendte25. januar 2022

Neil Young kræver sin musik fjernet fra Spotify

Den svenske musiktjeneste spreder ifølge musikeren misinformation om coronavaccinerne og vil derfor have al sin musik fjernet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20217695557684-1920x1711we.jpg
 Quasar/AP/Ritzau Scanpix

Det skabte store overskrifter, da komikeren Joe Rogan i 2020 flyttede sin podcast "The Joe Rogan Experience" over på Spotifys platform, i en handel der angiveligt kostede streamingtjenesten 100 millioner dollar.

Men nu ser det ud til at få den uforudsigelige konsekvens, at Spotify mister Neil Youngs musik.

Den 76-årige musiker kræver nemlig sin musik fjernet fra tjenesten, da han mener, Spotify med Joe Rogan spreder falsk information om coronavaccinerne. Det skriver The Guardian.

- Spotify har et ansvar

I et åbent brev til hans manager og pladeselskab, som ikke længere er offentligt tilgængeligt, skiver musikeren, at Spotify kan have ham eller Rogan. Ikke begge.

- Med 11 millioner estimerede lyttere per episode, er JRE (Joe Jogan Experience, red.), som er eksklusivt på Spotify, verdens største podcast med kæmpe indflydelse.

- Spotify har et ansvar for at afbøde spredningen af misinformation på sin platform, selvom firmaet ikke har en politik om falske nyder, skriver han.

Musikeren tilføjede herefter, at musiktjenesten skal vide, han vil have al sin musik fjernet fra platformen.

Beskyldt for at sprede konspirationsteorier

I december gik 270 forskere sammen i et åbent brev sendt til Spotify. Her opfordrede de tjenesten til at få en politik for håndtering af misinformation.

Brevet blev sendt i forbindelse med et afsnit af ”Joe Rogan Experinence”, som siden er blevet kritiseret for at sprede falsk information om covid-19.

I afsnittet har Rogan besøg af Robert Malone, der var med til at udvikle teknologien til mRNA-vaccinerne.

Han er siden blevet kritiseret for at sprede konspirationsteorier om coronavaccinen.

De to herrer kommer blandt andet ind på, at hospitalerne angiveligt har økonomisk incitement til at erklære patienter falsk døde med corona.

Neil Young har omkring seks millioner månedlige lyttere på Spotify.

Sponsoreret indhold