Kendte12. august 2023

Ne-Yo i shitstorm: Nu boykotter Rosa Lund ham

Ne-Yo afslutter årets AiaSound Festival, og det sker i kølvandet af en shitstorm, som altså gør, at Enhedslistens Rosa Lund trækker en streg i sandet
Enhedslistens Rosa Lund har ikke i sinde at feste til Ne-Yo, efter han udtalte sig noget uheldigt om transkønnede og forældrerollen. 
Enhedslistens Rosa Lund har ikke i sinde at feste til Ne-Yo, efter han udtalte sig noget uheldigt om transkønnede og forældrerollen.
 Foto: Mikael Rieck

LÆS OGSÅ: Følg AiaSound Festival LIVE!

Det er en ganske kontroversiel kunstner, der klokken 22.30 i aften er sidste mand på scenen til dette års AiaSound Festival på Amager i København.

Den 43-årige R&B-sanger Ne-Yo har netop været igennem noget af en shitstorm, efter han kom med en række kontroversielle udtalelser om transkønnede.

– Jeg kommer bare personligt fra en æra, hvor en mand var en mand, og en kvinde var en kvinde. Der var to køn, og det var bare sådan, jeg rockede, lød det fra sangeren til VladTV, og her stoppede det ikke:

– Du kan identificere dig som en guldfisk, hvis du har lyst, jeg er ligeglad. Det er ikke min sag. Det bliver min sag, når du prøver at få mig til at lege med.

Ne-Yo er endt i noget af en suppedas efter en række udtalelser om transkønnede personer. 
Ne-Yo er endt i noget af en suppedas efter en række udtalelser om transkønnede personer.
 Foto: Vianney Le Caer/AP/Ritzau Scanpix

Sangeren udtalte sig også om forældrerollen, når det kommer til at opdrage børn og unge, der er i tvivl om deres identitet:

– Jeg føler, at forældre næsten har glemt, hvad en forælders rolle er. Hvornår blev det en god idé at lade en femårig, lade en seksårig eller lade en 12-årig tage en livsændrende beslutning for sig selv?, lød det fra R & -sangeren.

Trak undskyldning tilbage

Siden undskyldte sangeren på det sociale medie X, men freden varede ikke længe, da han trak undskyldningen tilbage med begrundelsen, at det ikke var ham, der havde skrevet undskyldningen, og at han altså stadig stod ved sine udtalelser.

Og hele den sag har altså gjort, at Enhedslisten Rosa Lund ikke kommer til at være blandt publikum, når Ne-Yo går på scenen:

– Så gider jeg ikke høre ham. Det bakker jeg ikke op om. Han skal sige undskyld, lyder det fra Rosa Lund, da SE og HØR fredag mødte hende på festivalpladsen.

SE og HØRs udsendte spørger, om det er vigtigt for hende, at hun kan bakke op om en musiker rent ideologisk.

– Det betyder da noget, svarer hun og tilføjer:

– Ikke at man skal være enig med de musikere, man hører. Overhovedet. Men når man har en stor platform, som mange musikere jo har, så har man også et ansvar for at bruge den. Og lige præcis transpersoner er så udsatte i forvejen, så jeg synes da ikke, han skal trække den undskyldning tilbage.

Sponsoreret indhold